Privreda

Sezona na jezeru na Manjači od 15. juna

Sezona na jezeru na Manjači od 15. juna
Foto: N.N. | Sezona na jezeru na Manjači od 15. juna

BANJALUKA - Do 15. juna bi trebalo da budu stvoreni svi uslovi kako bi Turističko-rekreativni centar "Manjača", jezero Šljivno i predivni krajolik koji ga okružuje bili otvoreni za posjetioce, potvrdio je za "Nezavisne" Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

On ističe da su tek usvojeni plan i program rada Centra za razvoj poljoprivrede i sela, te da u narednom periodu planiraju da rade na unapređenju ovog jezera i okoline.

"Što se tiče samog jezera, očekujemo da bi moglo uskoro biti u funkciji, odnosno potrudićemo se da do 15. juna stvorimo sve uslove koji su potrebni da otvorimo ovaj turističko-rekreativni centar", rekao je Ilić.

Ističe da su njihove ambicije i želje da ovaj centar nadograde novim sadržajima, uslugama i stvarima koje su planirali i koje su prethodno predstavili.

"Cilj je da ovaj centar bude što bolji, sadržajniji i ljepši i sve naše aktivnosti će biti usmjerene u tom pravcu", kazao je Ilić.        

Dodaje da planiraju da se aktiviraju, te da će sve što se tiče infrastrukture, odnosno onoga što je zacrtano idejnim projektom i realizovati.

Prethodno je Ilić naveo da su njihovi planovi da ovaj prelijepi krajolik i jezero Šljivno postanu ne samo destinacija Banjalučana, nego i regije, te da je njegov plan da ovaj kraj potpuno oživi.             

Rekao je da su mnogi građani prepoznali ovaj dio grada kao sjajno mjesto za odmor i kupanje, posebno vikendom.

Prema planu i programu rada Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u 2021. godini planiran je nastavak uređenja gornjeg dijela jezera, odnosno čišćenje i uređivanje obale jezera i završetak izgradnje nedostajuće infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, ugradnja prečistača za tretman otpadnih voda.

Takođe, planirani su i uređenje plaža, izgradnja hladara i nadstrešnica, uređenje prostora, izradnja sportskih sadržaja i igrališta, modernizacija izgrađenih parkirališta, asfaltiranje, postavljanje opreme naplatnih uređaja i rampi, stvaranje uslova za izgradnju bungalova i smještajnih kapaciteta.  

Osim ovoga, planirana je i izgradnja dodatnih ugostiteljsko-trgovinskih objekata koji bi upotpunili i proširili turističku ponudu samog lokaliteta.

U ovoj godini planirana je i izgradnja multimedijalne bine, pogodne za organizovanje raznih manifestacija, koncertnih, zabavnih, kulturnih i drugih aktivnosti, kao i organizovanje rada spasilačke službe na jezeru.

Podsjećamo, Turističko-rekreativni kompleks "Manjača" otvoren je u junu prošle godine, a na ovom projektu rade Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Gradska razvojna agencija CIDEA i Turistička organizacija grada.

Ovo izletište udaljeno je pola sata vožnje od Banjaluke, a ono što je za goste veoma bitno je i to da je kupanje na ovoj prelijepoj lokaciji na Manjači besplatno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije