Privreda

Stigli prvi plastenici za Zadrugar iz Francuske

SRBAC - U Sitneše kod Srpca je danas za preduzeće "Zadrugar" stigao šleper iz Francuske sa plastenicima ukupne površine 3.500 metara kvadratnih, vrijednosti 200.000 KM.

Načelnik opštine Srbac Drago Ćirić rekao je Srni da će se u ovim plastenicima proizvoditi zdrava hrana prema evropskim standardima, a obezbijeđen je i plasman na inostrano tržište.

Ćirić, koji je bio i najuporniji zagovornik osnivanja ove firme, što su podržali i odbornici lokalnog parlamenta, istakao je da će ovo preduzeće biti embrion organizovane povrtarske proizvodnje u opštini Srbac, a u planu je da se na ovoj lokaciji izgradi veća hladnjača i pogon za preradu povrća.

Prošle godine nekoliko zainteresovanih investitora formiralo je preduzeće "Zadrugar", koje će se baviti plasteničkom proizvodnjom, a od lokalne vlasti su dobili na korištenje 16 hektara plodnog zemljišta u sitneškoj ravnici koje je pripremljeno za proizvodnju.

Nakon što je danas stigao prvi set plastenika, posao će dobiti šest radnika, a kasnije, kako budu stizali plastenici, još njih 15.

Prošle godine opština Srbac dala je saglasnost za osnivanje "Zadrugara" u Sitnešima, a za direktora je imenovan agronom iz ovog sela Đuro Usorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije