Privreda

"Triglav grupa" jača svoj položaj

"Triglav grupa" jača svoj položaj
"Triglav grupa" jača svoj položaj

BANJALUKA - "Triglav grupa" će i u 2015. godini dosljedno sprovoditi zadanu strategiju, fokusirajući se na postizanje solidne finansijske stabilnosti i bezbjednosti poslovanja, navedno je u saopštenju.

U sljedećoj godini grupa planira 880 miliona evra konsolidovane fakturisane bruto osiguravajuće premije, što je približno isto kao u procjeni rezultata za 2014. Kako su naveli, neto dobit predviđa se u visini od 72 miliona evra, a kombinovani količnik, koji mjeri uspješnost u osnovnoj djelatnosti osiguranja, planiran je da postigne 96,3 odsto. 

Govoreći o planovima, Andrej Slapar, predsjednik Uprave "Zavarovalnice Triglav", rekao je da se "Triglav grupa" nastavlja koncentristati na svoju osnovnu djelatnost osiguranja, profitabilnost i bezbjednost poslovanja.

"Važno je da mi u grupi razumijemo kakav je naš položaj na pojedinim tržištima i da iskoristimo prilike i mogućnosti koje identifikujemo na njima ili u njihovim segmentima, te na taj način postepeno razvijamo svoju ulogu kao mrežni centar osiguranja u jugoistočnoj Evropi", rekao je Slapar.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije