Privreda

Trivić: Inspekcija vrši politički pritisak na nas

Trivić: Inspekcija vrši politički pritisak na nas
Foto: Dražan Pozderović | Trivić: Inspekcija vrši politički pritisak na nas

BANJALUKA - Imamo informacije iz Inspektorata od odgovornih inspektora da su dobili politički nalog od strane direktora Inspektorata da se vrši maltretiranje nas kao poslodavaca, što smatramo potpuno neprimjerenim.

Rekao je to za "Nezavisne novine" Saša Trivić, vlasnik kompanije "Krajina Klas", u čijem sastavu posluje i "Manja", a nakon što je Republička tržišna inspekcija danas izrekla zabranu rada "Manji" u centru Banjaluke, pošto je, zbog izvođenja radova na objektu hotela "Palas", srušen dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je objekat praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, a što je zakonska obaveza.

Trivić kaže da je objekat još u sanaciji i da će toalet biti završen za dva dana, tako da očekuje da će inspekcija doći u subotu da otpečati lokal.

"Sa druge strane, nije u pitanju samo taj lokal. Inspektorat je poslao u zasada tri naša dodatna lokala po tri inspekcije, što nije baš uobičajeno. Vrši se od strane inspektora veliki pritisak na naše radnike i naše poslovanje", rekao je Trivić.

Sve to, dodaje, vjerovatno ima veze sa time što je on predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske.

"Mi ćemo, naravno, ispoštovati sve naloge i ako smo negdje pogriješili, platićemo kazne i tu ne vidimo išta sporno. Ali smatramo neprimjerenim da se na takav način vrši maltretiranje poslodavaca zbog njihovih izjava", naveo je Trivić u izjavi za "Nezavisne novine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije