Privreda

Turistički vaučeri iz Srpske ne mogu biti iskorišteni u distriktu

Turistički vaučeri iz Srpske ne mogu biti iskorišteni u distriktu
Foto: Srna | Turistički vaučeri iz Srpske ne mogu biti iskorišteni u distriktu

BRČKO - Turistički vaučeri, koje je odobrilo resorno ministarstvo Republike Srpske, za sada ne mogu da budu iskorišteni na području distrikta Brčko, rekao je Srni predsjednik Skupštine Asocijacije turističkih agenicja Republike Srpske /ATARS/ Velibor Babić.

Babić je dodao da se lista ugostiteljskih objekata, gdje se vaučeri iz Republike Srpske mogu iskoristiti, svakodnevno proširuje, te da postoji mogućnost da se među njima nađu i objekti sa područja distrikta.

On je napomenuo da stanovnici iz Brčkog sa entitetskim državljanstvom Republike Srpsko imaju pravo na vaučere, ali ih mogu iskoristiti na području Srpske.

Babić je dodao da su vaučeri vrijednosti 100 KM i da se mogu iskoristiti do 10. novembra, te da će mnogo pomoći turističkom sektoru i hotelijerima poslije situacije koja se desila zbog virusa korona.

"Dio tih vaučera dat je i turističkim agencijama kao posrednicima u tom dijelu, gdje ćemo na taj način spasiti jedan sektor koji je definitvno najugroženiji zbog epidemije", rekao je Babić novinarima.

Šef Službe za turizam u Vladi Brčko distrikta Aleksandar Đurić rekao je da su omogućili turističkim agencijama i da izdaju vaučere kojim se u narednom periodu garantuje realizacija nerealizovanog putovanja.

Đurić je napomenuo da se ti vaučeri mogu iskoristiti za novo putovanje ili za identičan aranžman koji je bio dogovoren sa klijentima.

On je istakao da Brčko ima velike turističke potencijale koji se, prije svega, ogledaju u njegovom geografskom položaju i prirodnim ljepotama rijeke Save, planine Majevice, rekreativnim zonama, izletištima, kao i u kulturnom nasljeđu kroz spomenike koje je verifikovala Komisija za spomenička nasleđa BiH.

On je napomenuo da je rijeka Sava proteklih godina predstvaljala veoma interesantan turistički potencijal za dolazak kruzera, ali da su ti dolasci otkazani ove godine.

"Razmišljamo o povezivanjima Orašja, Brčkog, Brezovog Polja, kada su u pitanju kratkotrajne plovidbe. A, zašto da ne i organizavanje plovidbi koje se tiču povezivanja velikih gradova kao što je Slavonski Brod, Županja, Sremska Mitrovica, Beograd", dodao je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije