Privreda

Višković razgovarao sa liderom poslodavaca: Nikad nije bilo teže raditi

Višković razgovarao sa liderom poslodavaca: Nikad nije bilo teže raditi
Foto: Vlada Republike Srpske | Višković razgovarao sa liderom poslodavaca: Nikad nije bilo teže raditi

BANJALUKA - Na sastanku premijera Srpske Radovana Viškovića sa predsjednikom Unije poslodavaca Srpske Zoranom Škrebićem ocijenjeno je da, pod uticajem globalnih događaja i sukoba, nikad nije bilo teže raditi i privređivati i da krize i izazovi sa kojima se suočava privreda u Evropi i svijetu zahtijevaju zajednički sistemski pristup u kreiranju mjera i u pronalaženju zajedničkih rješenja naših privrednih udruženja, privrednika i resornih ministarstava u Vladi Srpske.

Saopšteno je to iz Vlade Srpske, odakle dodaju da je Višković čestitao Škrebiću izbor na mjesto predsjednika Unije poslodavaca Republike Srpske i zaželio mnogo uspjeha naglasivši da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da zajedno sa privrednim udruženjima i privrednicima zajednički radi na unapređenju privrednog ambijenta.

"Na sastanku je razgovarano o aktuelnim privrednim i ekonomskim temama, s osvrtom na izazove i poteškoće sa kojima se susreće domaća privreda, ali i izazovima na regionalnom i svjetskom tržištu", dodali su iz Vlade Srpske.

Kako ističu, Višković je, govoreći o mjerama podrške koje je do sada kreirala Vlada, a koje se ogledaju u podsticajima, olakšicama, oslobađanju privrede parafiskalnim i fiskalnim nametima..., naglasio da je Vlada spremna i opredijeljena da i dalje u budućem periodu sarađuje sa Unijom poslodavaca Republike Srpske na partnerskom odnosu i uz maksimalno uvažavanje prilika i ambijenta.   

Iz Vlade navode da je Škrebić istakao da je cilj doći do dobrih rješenja koja će razvijati privredu, a u cilju dobrobiti i napretka u Republici Srpskoj.

"Takođe, istakao je da su podsticaji privredi koje je kreirala Vlada Republike Srpske, cijena električne energije, najniža plata, poreska politika, suzbijanje sive ekonomije... teme od velike važnosti za funkcionisanje privrede, a na kojima treba da rade timski privrednici i predstavnici Vlade analizirajući prilike, određene parametre, s ciljem kreiranja i dobijanja kvalitetnih rješenja", dodali su iz Vlade Srpske.

Sastanku u kabinetu predsjednika Vlade prisustvovali su i ministar finansija Zora Vidović i ministar privrede i preduzetništva Vojin Mitrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije