Privreda

Vrhovac u Beču: Mnoge privrednike smo spojili sa predstavnicima naših opština

Vrhovac u Beču: Mnoge privrednike smo spojili sa predstavnicima naših opština
Foto: Ustupljena fotografija | Vrhovac u Beču o ulaganjima u RS: Mnoge privrednike smo spojili sa predstavnicima naših opština

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB RS) nastavila je sa aktivnostima snažne promocije potencijala Republike Srpske, s ciljem privlačenja kvalitetnih stranih ulaganja.

V.d. direktora IRB RS Dražen Vrhovac boravio je u dvodnevnoj posjeti Beču, gdje je zajedno sa šefom Predstavništva RS u Beču Mladenom Filipovićem, a na poziv austrijskih privrednika, održao tri sastanka sa privrednicima, koji su pokazali veliko interesovanje za ulaganje u Republiku Srpsku i naše opštine, saopšteno je iz IRB-a.

Kako navode, Vrhovac je austrijske privrednike upoznao sa aktivnostima koje IRB sprovodi na polju privlačenja stranih investicija, te im predstavio investicione profile Republike Srpske i profile 64 opštine.

"Ovo je naša druga posjeta Beču. Izuzetno sam zadovoljan ovim sastancima, ali i ishodom prošlogodišnjih susreta koji su rezultirali konstantnim pozivima i interesovanjem iz Austrije, kao i dolaskom jedne austrijske kompanije na pregovore u Prijedor. Mnoge privrednike smo, u skladu sa afinitetima za ulaganje, spojili sa predstavnicima naših lokalnih zajednica", rekao je Vrhovac.

Tokom sastanaka bilo je riječi i o međunarodnom privrednom forumu, koji IRB organizovati na jesen u Banjaluci, a za koji su do sada interesovanje, osim austrijskih, pokazali i investitori iz Italije, Mađarske i Ruske Federacije.

U sklopu posjete Beču Vrhovac je, na poziv ambasadora BiH pri OEBS-u Siniše Bencuna, prisustvovao i prijemu u Muzeju vojne istorije za više od 150 zvanica iz diplomatske zajednice u Beču, a koji je uslijedio nakon što je održana zatvarajuća plenarna sjednica u okviru četvoromjesečnog predsjedavanja BiH Forumom za bezbjednosnu saradnju (FSC) u okviru OEBS sa sjedištem u Beču, stoji u saopštenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije