Privreda

Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima

Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima
Foto: Nataša Martić | Zatvara se fabrika čipsa u Laktašima

LAKTAŠI - Kompanija "PepsiCo" do kraja ove godine će ugasiti svu proizvodnju u svojoj fabrici čipsa "Marbo" u Laktašima, potvrđeno je za "Nezavisne novine" u ovoj kompaniji.

Kako su naveli proizvodnju iz Laktaša sele u opštinu Bački Petrovac u Srbiji, koja će postati regionalni proizvodni centar kompanije "PepsiCo" za područje zapadnog Balkana.

"Usled nove poslovne strategije i organizacione strukture, uz efikasno upravljanje operativnim poslovanjem i pozicioniranjem kompanije u cilju dugoročnog rasta, fabrika kompanije Marbo d.o.o u Laktašima, kod Banjaluke, biće rekonstruisana u centralni distributivni centar za celo tržište BiH", rekli su u kompaniji "PepsiCo".

Dodali su da će ova kompanija nastaviti sa prodajom i distribucijom u BiH, a sektori logistike i prodaje, kao i dio drugih administrativnih funkcija ostaće u Laktašima.

"Operacije u BiH će podrazumevati 32 zaposlena u Laktašima, dok će ostalih 124 dobiti otpremnine na osnovu socijalnog programa", kazali su u ovoj kompaniji za "Nezavisne novine".

Istakli su i da će svi zaposleni u Laktašima imati priliku da se prijave za novootvorena i upražnjena radna mjesta u Magliću.

"Oni će imati i pravo na dodatak za preseljenje u skladu sa globalnom politikom. Ovakva reorganizacija se sprovodi sa ciljem efikasnijeg rukovođenja lancem snabdevanja i biće završena do kraja 2021. godine", naveli su u kompaniji "PepsiCo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije