Tržište

"Advantis brokeru" privremena zabrana

"Advantis brokeru" privremena zabrana
Foto: Ilustracija | "Advantis brokeru" privremena zabrana

BANJALUKA Brokerskodilerskom društvu "Advantis broker" Banjaluka zabranjeno je obavljanje poslova s hartijama od vrijednosti na period od dva mjeseca.

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske je rješenjem od 28. februara "Advantis brokeru" zabranila obavljanje brokerskih poslova s hartijama od vrijednosti do maja.

"Privremeno se zabranjuje posredovanje u kupovini i prodaji hartija od vrijednosti po nalogu klijenta, u svoje ime, a za račun klijenta (brokerski poslovi)", navedeno je u rješenju KHOVa.

S obzirom na zabranu, Banjalučka berza je "Advantis broker" privremeno isključila iz obavljanja brokerskih poslova na Berzi.

"Mjera privremenog isključenja traje do 5. maja 2019. godine", naveli su u Berzi.

Direktor "Advantis brokera" Branko Kecman je rekao da im je dozvola oduzeta samo za jedan od poslova kojima se bave.

"Nastavljamo dalje da radimo, samo ne možemo jedan dio da obavljamo. Imamo dozvolu za pet poslova po Zakonu o tržištu hartija od vrijednosti. Čekamo od Komisije razjašnjenje. Emisije radimo normalno, ne možemo u ime klijenata da kupujemo akcije, ali možemo da emitujemo akcije i obveznice", istakao je Kecman.

"Advantis" je bio berzanski posrednik i obavljao brokerske poslove za veliki broj pravnih lica, gradova i opština u Republici Srpskoj.

(Capital)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije