Tržište

Pratite nas na Google news

Agencija za bezbjednost hrane BiH podržala izvoz vode u Hrvatsku

Agencija za bezbjednost hrane BiH podržala izvoz vode u Hrvatsku
Foto: Pixabay | Agencija za bezbjednost hrane BiH podržala izvoz vode u Hrvatsku
Fena

SARAJEVO - Agencija za bezbjednost hrane BiH danas je uručila potvrde domaćim izvoznicima prirodne i mineralne vode koje će im omogućiti neometan izvoz vode u Republiku Hrvatsku i naredne godine.

Potvrde su dobile bh. kompanije Sarajevski kiseljak d.d., Nevra d.o.o. i Leda d.o.o., izvijestila je Spoljnotrgovinska komora BiH (VTK BiH).

Kako podsjećaju iz STK BiH, tokom ove godine iz Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske najavljena je zabrana uvoza (sa stupanjem na snagu od 1. januara 2020. godine) mineralnih voda bh. izvoznicima ukoliko ne budu posjedovali potvrdu kojom se potvrđuje da je voda koja se izvozi u Republiku Hrvatsku priznata i da se redovno kontroliše njena ispravnost, bez obzira na to što već godinama postoji Rješenje o priznatim prirodnim izvorskim i mineralnim vodama u Bosni i Hercegovini, a koji bh. izvoznici prilažu pri izvozu.

Obzirom da niti jedna institucija u BiH ne izdaje ovakvu potvrdu, Agencija za bezbjednost hrane BiH je izašla u susret domaćim privrednicima i podržala ih pri izvozu, navode iz STK BiH.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije