Tržište

"Agrokor" će dokapitalizovati "Konzum BiH"

"Agrokor" će dokapitalizovati "Konzum BiH"
Foto: Arhiva N.N | "Agrokor" će dokapitalizovati "Konzum BiH"

ZAGREB, SARAJEVO - Trgovinski lanac "Konzum BiH" će biti dokapitalizovan sa 68,7 miliona maraka, a likvidnost će mu biti osigurana sa 29,7 miliona maraka, saopšteno je danas iz "Konzuma".

Nakon sjednice Privremenog vijeća "Agrokora" saopšteno je kako se ovim odlukama obezbjeđuje budućnost "Konzuma BiH", koja uključuje očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede Bosne i Hercegovine. Dokapitalizacija će biti izvršena preko kompanija "Ledo" i "Sarajevski kiseljak".

"'Agrokor' u cijelosti podržava strategiju 'Konzuma BiH' za stabiliziranje poslovanja i odlukama je pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije", saopštili su oni.

Iz "Konzuma" je saopšteno kako je sada otvoren put od strane "Agrokora" i da slovenački "Mercator", koji je takođe dio koncerna, preduzme korake potrebne kako bi se realizovao plan unutar kojeg "Mercator" tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine "Konzuma  BiH" pod svoj brend.

"Razdvajanjem 'Konzuma BiH' i 'Mercatora' počinje nova strategija 'Konzuma BiH' koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama bosanskohercegovačkih potrošača, a sve u cilju postizanja što boljih poslovnih rezultata. Unutar svoje buduće poslovne strategije, u koju duboko vjeruje, 'Konzum BiH' će se fokusirati na trgovine male i srednje veličine. Stvaranju budućih boljih poslovnih rezultata će znatno doprinijeti i prestanak daljih obaveza plaćanja zakupa za velike trgovine 'Mercatora', kao i obaveze održavanja istih", saopštili su iz ovog trgovačkog lanca.

Dodaju kako je kompletan proces  vođen s posebnom pažnjom posvećenom očuvanju radnih mjesta i socijalnom osjetljivošću, a zaštita interesa zaposlenih kompanije "Konzum BiH" je bila prioritet.

Odluke Privremenog vjerovničkog vijeća "Agrokora" tako će obezbijediti dalju stabilnost poslovanja. "Današnje odluke su na dobrobit uposlenika, dobavljača, ali i brojnih kupaca, koji zahvaljujući 'Konzumu BiH', a uskoro ponovo i 'Mercatoru',  imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama", zaključili su  u "Konzumu BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije