Tržište

Akcije Tesle uzletjele osam odsto nakon dobrih kvartalnih podataka

Akcije Tesle uzletjele osam odsto nakon dobrih kvartalnih podataka
Foto: Ilustracija | Akcije Tesle uzletjele osam odsto nakon dobrih kvartalnih podataka

NJUJORK - Akcije kompanije "Tesla" porasle su danas na trgovanju prije zvaničnog otvaranja Njujorške berze za skoro osam odsto, nakon što je vodeći svjetski proizvođač automobila izvjestio o rekordnim isporukama u prvom kvartalu 2021.

Cijena "Tesline" akcije skočila je na 714 dolara prije zvona koje oglašava početak trgovanja na Vol Stritu, a rast vrijednosti su zabilježili i drugi proizvođači električnih vozila, uključujući kineski NIO i američku Vorkhors grupu, čije su akcije napredovale u rasponu od jedan do četiri odsto, izvještava Rojters.

Kompanija "Tesla" je objavila da je isporučila 184.800 vozila širom svijeta tokom prvog kvartala 2021, dok su analitičari u anketi agencije Refinitiv, koja se bavi prikupljanjem poslovnih i finansijskih podataka, predviđali da će u navednom periodu isporučiti 177.822 vozila.

Ovaj proizvođač električnih vozila je naveo u saopštenju da je ohrabren odličnim prijemom njegovog krosovera Model Y u Kini i da je ubrzao aktivnost za dostizanje punih proizvodnih kapaciteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije