Tržište

Ako želite da ručate s Bafetom treba vam bar 3 mil $

Ako želite da ručate s Bafetom treba vam bar 3 mil $
Foto: N.N. | Ako želite da ručate s Bafetom treba vam bar 3 mil $

Cijena privatnog ručka sa investitorom Vorenom Bafetom mogla bi da obori novi rekord ove godine, budući da su ponude već premašile cifru od tri miliona dolara.

Onlajn aukcija, kojom se prikuplja novac za fondaciju "Glajd" za pomoć beskućnicima u San Fransisku, završava se u petak u 21:30 časova po vremenskoj zoni CDT, prenosi agencija AP.

Rekordna cijena za večeru od 3.456.789 dolara, koju su pobjednici na aukciji pristali da plate 2012. i 2016. godine, i dalje je jedna od najskupljih humanitarnih stvari ikada prodatih na eBay-u.

Bafet je putem ovih akcija prikupio više od 26 miliona dolara za fondaciju "Glajd" u proteklih 18 godina, budući da ponuđači nastavljaju da plaćaju sve višu cijenu za priliku da razgovaraju sa njim.

Pobjednici aukcije obično večeraju sa Bafetom u NJujorku, u restoranu "Smith and Wollensky", koji donira najmanje 10.000 dolara "Glajdu" svake godine.

U vlasništvu Bafetovog fonda Berkšir Hatavej je više od 90 kompanija u oblasti osiguranja, namještaja, željeznice, nakita i konditorske indusrije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije