Tržište

Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda

Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda
Foto: Tanjug/AP | Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih proizvoda

SIJETL - Tri američka senatora zahtijevala su povlačenje svih opasnih proizvoda sa Amazona.

Ovo se dogodilo nakon što je CNN objavio rezultate svoje istrage prema kojima se pokazalo da su desetine Amazon bejsiks elektronskih proizvoda ostale u prodaji, uprkos žalbi mušterija da su se proizvodi topili, eksplodirali ili palili.

U pismu vlasniku Amazona Džefu Bezosu, senatori Ričard Blumental iz Konektikata, Robert Mendez iz Nju Džerzija i Ed Marki iz Masačusetsa napisali su da je izvještaj CNN-a pokazao da je prodavac ignorisao ozbiljnu zabrinutost kupaca u vezi sa određenim elektronskim uređajima, dodavši da bi ovi prozvodi mogli da nastave da predstavljaju ozbiljnu prijetnju potrošačima koji su već kupili proizvode sve dok ih ne povuku.

Amazon nije direktno odgovorio na zabrinutost senatora, ali su iz ove kompanije rekli da im je "bezbjednost na prvom mjestu" i da njihovi proizvodi ispunjavaju sve sigurnosne standarde, navodi CNN.

Iz kompanije su rekli i da preduzimaju brojne korake kako bi se uvjerili da su Amazon bejsiks proizvodi bezbjedni i visokog kvaliteta. Ovi koraci uključuju odabir iskusnih proizvođača, praćenje povratnih informacija od kupaca i testiranje proizvoda kako bi se uvjerili da prolaze na testu bezbjednosti i ispunjavaju standarde usaglašenosti prije nego što se nađu na tržištu, ali i nakon toga.

Takođe su se osvrnuli i na CNN u objavi na svom blogu, koju su postavili kao odgovor na istragu.

"Želimo da mušterije kupuju sa povjerenjem i da, ako su ikada zabrinuti, kontaktiraju naš korisnički servis i mi ćemo to istražiti", napisala je ova kompanija.

"Amazon mora odmah da obustavi prodaju opasnih i neispravnih Amazon bejsiks proizvoda, da ih povuče i da odmah obavesti mušterije o potencijalnim rizicima", napisali su demokratski senatori u pismu.

Dodali su i da nije dovoljno da jednostavno uklone veb-stranicu proizvoda, ostavljajući za sobom "mrtav" URL i uklanjajući upozorenja potrošača sa vidika.

"Nema opravdanja da kupci ovih proizvoda ne budu odmah obaviješteni o problemima sa sigurnošću proizvoda", napisali su senatori.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije