Tržište

Pratite nas na Google news

Apple bi 2021. mogao da dostigne vrijednost od dva biliona dolara

Apple bi 2021. mogao da dostigne vrijednost od dva biliona dolara
Foto: Ilustracija | Apple bi 2021. mogao da dostigne vrijednost od dva biliona dolara
Tanjug

Najveća američka kompanija po tržišnoj kapitalizaciji, Apple, ima potencijal da do kraja 2021. godine dostigne vrijednost od dvije hiljade milijardi dolara, procjenjuje kompanija za finansijske usluge i investicije, Vedbuš, prenosi CNBC.

"Smatramo da Apple ima potencijal da prvi dostigne tržišnu vrijednost od dva biliona dolara, imajući u vidu potencijal razvoja 5G mreže koji će dati 'vetar u leđa' kompaniji i zamajacu njenih servisa u narednim godinama", naveo je Den Iv, Vedbušov analitičar za tehnologije u jednoj bilješci objavljenoj na Njujorškoj berzi.

Iv je jedan od najvećih trgovaca (špekulanata) Apple akcijama na Volstritu, čija je 12-mjesečna prognoza cijene Appleovih hartija 350 dolara po akciji. On je dodao da će, prema njegovom opažanju, akcije Apple do kraja godine dostići 400 dolara, što je rast od preko 30 odsto u odnosu na nivo od 316,96 dolara na kom su zaključene u ponedeljak.

Akcije Applea su od početka 2020. godine porasle za 8,0 procenata, nakon što su lani zabilježile rast od 86 odsto, čime je tržišna kapitalizacija kompanije dostigla rekordnih 1.389 milijardi dolara.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije