Tržište

Pratite nas na Google news

Aviokompanija otkazali sve letove

Aviokompanija otkazali sve letove
Foto: Ilustracija | Aviokompanija otkazali sve letove
Tanjug

REJKJAVIK - Islandska niskobudžetna aviokompanija "WOW Air" saopštila je da prekida aktivnosti i otkazuje sve letove, a ta odluka će pogoditi hiljade putnika na dva kontinenta.

"'WOW Air' prekida operacije. Svi letovi kompanije su otkazani. Pogođeni putnici treba da provjere raspoložive letove sa drugim aviokompanijama", navodi se u saopštenju.

Aviokompanija koju je osnovao preduzetnik Skuli Mogebnsen počela je da radi 2012. i brzo se proširila. Ona se specijalizovala za jeftine letove između Sjeverne Amerike i Evrope, i letjela je do 27 aerodroma uključujući Vašington, Njujork, Pariz, London i centralu Rejkjavik.

Kompanija koja je prevozila više od trećine putnika na Islandu više nije imala investitora koji bi mogao da joj pomogne da se izbavi iz finansijskih teškoća kada se druga islandska kompanija "Icelandair" povukla iz pregovora.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije