Tržište

Balkan posjetilo 12 miliona turista

Balkan posjetilo 12 miliona turista
Foto: N.N. | Balkan posjetilo 12 miliona turista
Srna

PODGORICA - Zapadni Balkan, koji je prošle godine posjetilo više od 12 miliona turista, ima ogroman potencijal u turizmu, saopšteno je iz Savjeta za regionalnu saradnju (RCC).

Vođa projektnog tima za razvoj i promociju turizma pri RCC-u Snježana Derviškadić rekla je da većina davalaca usluga u turizmu dolazi iz privatnog sektora, dok 14 odsto zaposlenih na zapadnom Balkanu radi u ovoj oblasti.

"Više od 12 miliona turista posjetilo je Balkan prošle godine. Ovaj region ima ogroman potencijal i pomoći ćemo mu da ga iskoristi", rekla je Derviškadićeva.

Planiranje najodrživijih tura duž dvije nove kulturološke turističke rute na zapadnom Balkanu bila je glavna tema razgovora predstavnika turističkih agencija i tur-operatora iz regiona na sastanku koji je danas u Beogradu organizovao projekat RCC-a za razvoj i promociju turizma, koji finansira EU.

RCC-ov projekat je već analizirao turistički potencijal i pripremio koncepte za nove rute kulturološkog turizma koje se protežu kroz cijeli zapadni Balkan.

"Drugi korak je priprema strategija za brendiranje i marketing dvije nove rute u čiji razvoj nastojimo da uključmo i stavove privatnog sektora kako bismo na kraju imali višednevne ture koje odgovaraju potrebama tržišta", rekla je Derviškadićeva.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije