Tržište

Pratite nas na Google news

Bentli otpušta četvrtinu radne snage

Bentli otpušta četvrtinu radne snage
Foto: Pixbay | Bentli otpušta četvrtinu radne snage
Agencije

LONDON - Kompanija Bentli, koja pravi automobile u britanskom gradu Kru, svim zaposlenima je dala priliku da prihvate "dobrovoljno otpuštanje".

Ovaj potez je, logično, posljedica krize izazvane pandemijom, budući da se luksuzna kompanija suočila sa oštrim padom prodaje.

Međutim, ni prethodne godine nisu bile najpovoljnije za Bentli, prenosi BBC.

Adrian Holmark, čelnik Bentlija, kaže da je korona bila "kap koja je prelila čašu". Cijela auto-industrija trpi već mjesecima: proizvodnja je bila naglo zaustavljena, prekinuti su lanci snabdijevanja, zatvoreni saloni automobila.

Bentli 10. jula slavi tačno 101 godinu postojanja, a u izvještaju napominje da je u martu trebalo da bude predstavljen program restrukturiranja, koji bi "redefinisao kompaniju u narednih 100 godina", ali je to odloženo zbog korone.

Iako je suština nove strategije ostala ista, kompanija je istakla da efekti na kratkoročne finansijske izglede znače da ona mora da smanji svoje kapacitete, kroz program "dobrovoljnog oslobađanja radne snage". Proizvodnja u Kruu je obnovljena, ali samo sa pola radne snage. Prošle godine, Bentli je uvećao prodaju za pet odsto, na 11.000 automobila.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije