Tržište

Bicikli iz Turske i Kine povučeni sa tržišta

Bicikli iz Turske i Kine povučeni sa tržišta
Foto: Pixabay/Zienith | Bicikli iz Turske i Kine povučeni sa tržišta

ISTOČNO SARAJEVO - Tri modela bicikala za djecu povučena su sa tržišta BiH jer prestavljaju rizik od povreda, saopšteno je iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Riječ je o biciklima "Bed boj salkano" (Bad Boy Salcano) porijeklom iz Turske, čiji je bar kod 8699957228913, i kineskim "Forever" model "DJ-0672" i "Robi" model "D003-16".

Potrošačima koji ih posjeduju preporučuje se da ga prestanu koristiti i vrate uvozniku ili u trgovinu maloprodaje gdje je kupljen.

Bicikl iz Turske povučen je jer nije opremljen sa najmanje dva nezavisna aktivirana kočiona sistema, a držači na upravljačima ne ispunjavaju zahtjeve propisane u standardu.

Kod bicikala marke "Forever" sa bar kodom 3870373006728 i "Robi" čiji je bar kod 4102020003445 zahtjeve propisane u standardu ne ispunjavaju držači na upravljačima, zaštita na lancu, kao i sjedište.

Kod sva tri bicikla zahtjevi u vezi sa uputstvima za upotrebu i označavanje nisu u skladu sa standardom, navode iz Agencije, prenosi Srna i dodaju da ovi proizvodi ne ispunjavaju bezbjednosne zahtjeve propisane u standardu BAS EN ISO 8098:2015.

Nadležna inspekcija naložila je povlačenje proizvoda sa tržišta, povrata od potrošača, uništavanja i informisanja javnosti, kažu u Agenciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije