Tržište

Bitkoin oborio rekord, premašio 65.000 dolara

Bitkoin oborio rekord, premašio 65.000 dolara
Foto: Miloslav Hamřík/Pixabay | Bitkoin oborio rekord, premašio 65.000 dolara
Tanjug

NJUJORK - Vrijednosti bitkoina je zabilježila danas nivo rekord svih vremena premašivši nivo od 65.000 dolara, jer su investitori slavili uspješan start trgovanja fjučersima bitkoina na Vol Stritu.

Najveća svjetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji porasla je za više od 2,0 posto na 65.607,92 dolara, nadmašivši raniji rekord od 64.899 dolara koji je postavila sredinom aprila, javlja CNBC.

Optimistične izjave investicionog veterana i milijardera Pola Tjudora Džonsa podigle su tržišno raspoloženje i doprinijele rastu vrijednosti bitkoina.

"Bitkoin će biti odlična zaštita. Kriptovalute će biti odlična zaštita... sasvim je jasno da on (bitkoin) u ovom trenutku vodi u utakmici sa zlatom... Mislim da će on takođe bilti dobra zaštita od inflacije. Trenutno mi je draži od zlata", rekao je Džons gostujući na CNBC.

Na Njujorškoj berzi je juče krenulo trgovanje bitkoin fjučersima, pri čemu je glavni akter bio fond ProŠears Bitkoin Stratedži ETF, koji je trgovanje počeo po cijeni od 40 dolara po akciji, pod oznakom "BITO", i završio dan s rastom od 5,0 posto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije