Tržište

Bitkoin ponovo iznad 70.000 dolara

Bitkoin ponovo iznad 70.000 dolara
Foto: Pixnio | Bitkoin ponovo iznad 70.000 dolara

​NJUJORK - Čini se da se ljubitelji bitkoina oglušuju na prošlosedmični odliv iz američkih berzanskih fondova, pa se najveća kriptovaluta ponovo nakratko popela iznad 70.000 dolara.

Većina digitalne imovine bila je viša u ponedjeljak, s Bitkoinom koji je ojačao čak 5.8 odsto na 70.014 dolara. To je prvi put da je token bio iznad 70.000 dolara u više od sedam dana. Eter je porastao za oko pet procenata, dok su Solana i Dogekoin porasli za više od 4 odsto.

Gotovo 900 miliona dolara povučeno je iz tih ETF-ova prošle sedmice, odražavajući kontinuirane odlive iz Grayscale Bitcoin Trusta kao i umjerenost u pretplatama za ponude BlackRock Inc. i Fidelity Investment. Grupa od 10 fondova proživjela je jednu od najgorih sedmica u godini otkako su pokrenuti u januaru.

Nova potražnja Bitkoin ETF-ova bila je glavna pokretačka snaga iza istorijskog porasta najveće kriptovalute ove godine.

Snažni prilivi u fondove podstakli su optimizam oko eksponencijalnog rasta klase imovine šireg kruga ulagača. Međutim, preveliki odlivi prošle sedmice podstakli su više zaštite među trgovcima od nižih cijena, kao i značajne likvidacije u okladama na bikovske finansijske poluge na kripto terminskom tržištu, prenosi "SeeBiz".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije