Tržište

Bonitetno izvrsni u Banjaluci

Bonitetno izvrsni u Banjaluci
Foto: N.N. | Bonitetno izvrsni u Banjaluci

Bisnode a Dun & Bradstreet Company organizovao je juče susret bonitetno izvrsnih kompanija u Vinariji Jungić nadomak Banjaluke. U prekrasnom ambijentu vinograda, družile su se kompanije koje su, uprkos krizi, uspjele ne samo opstati, već i unaprijediti svoje poslovanje.

Učesnike je pozdravio Pero Ćorić, predsjednik Privredne komore Republike Srpske a Ermin Cero, savjetnik analitičko bonitetne kuće Bisnode A Dun & Bradstreet Company, predstavio je privredu BiH u post-covid vremenu i gdje su tu bonitetno izvrsne kompanije.

Dio kompanija preuzeo je i zasluženi sertifikat bonitetne izvrsnosti, relevantnu međunarodnu potvrdu kvaliteta poslovanja a činjenica da ga može imati samo 15,6% od ukupnog broja kompanija koje su predale završni izvještaj odnosno svega 3,25 od ukupnog broj aktivnih privrednih društava u BiH govori koliko su one značajne i kao pokretačka snaga privrede Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ima 15% bonitetno izvrsnih kompanija, koje ostvaruju 45% prihoda, 59% dobiti, 53% izvoza i zapošljavaju 37% od ukupnog broja zaposlenih u ovom entitetu.

Kompanije koje su preuzele sertifikat su: Elnos Group d.o.o. Banjaluka, Imaco Systemtechnik d.o.o. Usora, Biomedic d.o.o. Banjaluka, KP Vodovod a.d. Prnjavor, Alphabet d.o.o. Banjaluka i Špedicija Globus d.o.o. Gradiška.

Bratislav Blagojević, član Uprave za finansije i kontroling Elnos Grupe, preuzimajuću Platinasti certifikat bonitetne izvrsnosti, rekao je: "Platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti je poslovanje naše kompanije pozicionirao u najvišu kategoriju izvrsnih među najboljima, što je svakako laskava titula koja nam u budućnosti donosi novu odgovornost i obavezu. Kao kompanija koja uspješno realizuje najsloženije elektroenergetske projekte širom regije i Evrope godinama unazad poslujemo poštujući najviše profesionalne standarde i ostvarujemo zavidne poslovne rezultate.

Naša praksa je potvrdila da su upravo sertifikati važan predznak ispred imena kompanije zahvaljujući kojem nas lako prepoznaju kao izvrsnu i sigurnu kompaniju na domaćem i međunarodnom tržištu i rado sa nama stupaju u kontakt", i dodao: "Jedno je sigurno, naš platinasti sertifikat bonitetne izvrsnosti ćemo shvatiti kao dodatnu motivaciju da uz primjenu najviših standarda poslovanja nastavimo put dobre energije".

Certifikovane bonitetno izvrsne kompanije upoznajte OVDJE.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije