Tržište

Pratite nas na Google news

Bugarska kompanija kupila 99,79% Telekoma Albanija

Bugarska kompanija kupila 99,79% Telekoma Albanija
Foto: N.N. | Bugarska kompanija kupila 99,79% Telekoma Albanija
N.N.

TIRANA - Bugarska kompanija "Albanija Telekom Invest AD" kupila je od grčke OTE grupe Telekom Albaniju (TAL), drugog po veličini albanskog operatera mobilne telefonije, izvijestio je portal exit.al.

Nakon višemjesečnih pregovora, grčka grupa OTE, koja posjeduje gotovo sve akcije TAL-a, danas je objavila da je bugarska kompanija kupila od nje 99,79 posto dionica za 50 miliona evra, navodi se u vijesti.

"Albanija Telekom Invest AD" je u vlasništvu bugarskog biznismena Spasa Ruseva i albansko-bugarskog investitora Elvina Gurija, dodaje portal exit.al.

Očekuje se da će finansijska transakcija biti završena u prvoj polovini 2019. godine.

Spas Rusev je od 2015. godine glavni akcionar Vivakoma, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj.

Prije nekoliko mjeseci, Telekom Srbija je s ponudom od 60 miliona evra bio glavni kandidat za kupovinu Telekoma Albanija, napominje albanski portal i dodaje da su, međutim, "premijer (Edi) Rama i zvaničnici Ministarstva saobraćaja i infrastrukture najavili da neće prihvatiti ponudu srpske kompanije".

"Srpski privrednici su dobrodošli u Albaniji, ali ne i u ovom strateškom sektoru", rekao je Rama u oktobru 2018, podsjeća portal exit.al.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije