Tržište

"Ceger" oduševio Banjalučane: Od narudžbe do dostave devet minuta

"Ceger" oduševio Banjalučane: Od narudžbe do dostave devet minuta
Foto: N.N. | "Ceger" oduševio Banjalučane: Od narudžbe do dostave devet minuta

Stanovnici Banjaluke proteklih nekoliko mjeseci u hrani uživaju na poseban način. Novi domaći servis dostave "Ceger" kroz svoje online platforme uvezao je najbolje banjalučke restorane, te korisnicima omogućio jednostavno naručivanje raznovrsne hrane putem pametnih telefona, uz brzu dostavu širom grada.

Na ovaj način, moguće je u omiljenim jelima uživati na poslu, kod kuće, ili bilo gdje drugo, što ranije nije bio slučaj.

Svakoga dana, web platforma i aplikacija dopunjavaju se menijima novih restorana partnera, kao i brojnim novim jelima, pa tako nešto za sebe mogu pronaći čak i najizbirljivi Banjalučani.

Razna jela od mesa, posni specijaliteti, tjestenine, slatkiši, zdravi napici, pa čak i egzotične delicije najcjenjenijih restorana, sve je dostupno u samo nekoliko klikova. Nakon izrade naloga na platformi, korisnik vrlo jednostavno bira željeni restoran i jelo, potvrđuje narudžbu i dostava stiže u najkraćem mogućem roku.

"Iza Ceger dostave stoji vrlo kompleksna logistika gdje su povezana četiri sistema – mobilna aplikacija, web aplikacija, aplikacija za dostavljače i aplikacija za restorane. Cijeli sistem se razradio vrlo brzo, a trenutni rekord dostave je 9 minuta, koliko je bilo potrebno da se od prijema narudžbe jelo nađe na vratima korisnika“, ispričao je Boris Tomić, direktor servisa.

On je naveo da je pored brzine, jedna od odlika servisa koju korisnici hvale – ambalaža.

"Svakom restoranu koji je naš partner obezbjeđujemo posebnu ambalažu vrhunskog kvaliteta, koja je praktična i pritom biorazgradiva. Pored ambalaže, vrlo su važne i specijalne termo kutije u kojima hrana „putuje“ do adrese korisnika. Zahvaljujući njima ne gubi se na kvalitetu jela, odnosno, hrana ostaje svježa, netaknuta i optimalne temperature“, objasnio je Tomić.

Po visini ocjene koju korisnici dodjeljuju aplikaciji, na prvom mjestu trenutno je brzina dostave, a na drugom kvalitet ambalaže.

"Uvijek mi je smetalo kad naručujem hranu što je dostavljač restorana donese u običnoj plastičnoj vrećici u masnom papiru ili kutiji od stiropora gdje se upari, ohladi i više nema ni približno isti ukus kao u restoranu. Ono što mi se najviše dopada kod Cegera je praktično pakovanje i kako hranu uspiju uvijek dostaviti toplu, kao da je prije minut izašla iz kuhinje“, ispričao je Strahinja Ješić, korisnik aplikacije.

Za "Ceger dostavu" samo riječi hvale imaju i vlasnici restorana uključenih u cijelu priču. Ističu da je ovaj kanal naručivanja hrane dosta efikasniji od telefonskog, a brige oko logistike, vozila i dostavljača su „skinute“ s njihovih leđa.

Oni navode kako su se i sami iznenadili kada su vidjeli da se korisnici ne interesuju samo za roštilj, klasična jela italijanske kuhinje poput pica i pasta ili klasične kolače, nego i za neka egzotična jela poput sušija i raznih nestandardno začinjenih specijaliteta.

"Ceger dostava“ dostupna je na webu, kao i na iOS i Android uređajima, a trenutno ima oko 20 hiljada korisnika i preko 30 restorana partnera. Sama aplikacija je besplatna, dok se usluga dostave plaća zavisno od lokacije korisnika. Prije potvrde narudžbe aplikacija svakom korisniku na osnovu lokacije izračuna tačnu cijenu dostave, a puni iznos narudžbe s dostavom moguće je platiti gotovinom ili karticom. Posebna zanimljivost korisnicima je i da tokom procesa dostave, putem aplikacije mogu pratiti tačnu lokaciju dostavljača.

Pored dostave hrane, iz „Cegera“ korisnicima su već najavili i mnoge druge usluge za koje već vlada veliko interesovanje, poput dostave iz marketa, podruma pića, apoteka, cvjećara, hemijskih čistionica,...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije