Tržište

Česi preuzimaju "Beohemiju"

Česi preuzimaju "Beohemiju"
Foto: Print Screen/Beohemija | Česi preuzimaju "Beohemiju"

​BEOGRAD - U Beogradu je potpisan ugovor kojim je češka kompanija "Sentral Juropijen indastris" preuzela jednu od najvećih kompanija za proizvodnju kućne hemije "Beohemiju".

Ova investicija predstavlja priliku da "Beohemija" pozicionira svoje proizvode u industriji deterdženata i kućne hemije u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi.

Češka kompanija je potpisala ovaj ugovor sa srpskim "Preston holdingom" u prostorijama Privredne komore Srbije.

Kompanija "Beohemija", u vlasništvu "Preston holdinga", jedan je od lidera u proizvodnji deterdženata i kućne hemije na prostoru Jugoistočne Evrope i prepoznata je kao kapitalna investicija za češki holding, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

U okviru poslovnog plana "Sentral Juropijen indastrisa" fundament daljeg razvoja zasniva se na proširenju asortimana robe široke potrošnje i približavanju postojećih i budućih artikala iz svoje ponude potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Predsjednik kompanije "Preston holding" Davor Milićević istakao je da će, uz "nou-hau" i finansijsku podršku češkog investitora, "Beohemija", koja već uspješno posluje u regionu i na tržištima Austrije, sjeverne Italije i Slovenije, ojačati svoju poziciju i dobiti pristup potrošačima Srednje i Jugoistočne Evrope.

Roman Kratohvil iz "Sentral Juropijen indastrisa" iskazao je zadovoljstvo što se kroz ovu investiciju nastavlja tradicionalno dobra saradnja srpske i češke privrede.

"Kompanija 'Beohemija' je prepoznata kao odlična baza za širenje poslovanja, povećanja udjela na postojećim, kao i razvoj novih tržišta", rekao je Kratohvil.

Češki "Sentral Juropijen indastris" je moderan industrijski holding sa visokom dodatom vrijednošću u oblasti energetike, teškog inženjeringa i reciklaže materijala.

Obuhvata 15 kompanija sa više od 2.000 zaposlenih i prometom od više od 200 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije