Tržište

Pratite nas na Google news

Cijene nafte blizu dvomjesečnog maksimuma

Cijene nafte blizu dvomjesečnog maksimuma
Foto: N.N. | Cijene nafte blizu dvomjesečnog maksimuma
Tanjug

LONDON - Cijene nafte zadržale su se danas blizu dvomjesečnog maksimuma i na putu su da treću nedjelju zaredom završe sa dobitkom.

Tome su doprinijela očekivanja da će OPEC+ (grupa koja okuplja članice Organizacije zemalja izvoznica nafte plus Rusiju i druge proizvođače "crnog zlata") produžiti sporazum o smanjenju proizvodnje, iako na tržištu i dalje vlada zabrinutost zbog američko-kineskih trgovinskih pregovora.

Cijena sjevernomorske nafte "brent" neznatno je skliznula danas, za 17 centi na 63,80 dolara za barel, dok je američka "laka" nafta pojeftinila za 31 cent na 58,27 dolara, prenosi agencija Rojters.

Cene nafte dostigle su juče najviši nivo od kraja septembra, nakon što je Rojters izvestio da će OPEK+, na sastanku 5. i 6. decembra, verovatno produžiti aktuleni sporazum o smanjenju proizvodnje, koji važi do marta, za još tri meseca do sredine 2020. godine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije