Tržište

"Cijene struje u Srpskoj ostaće na niskom nivou"

"Cijene struje u Srpskoj ostaće na niskom nivou"
Foto: Ilustracija | "Cijene struje u Srpskoj ostaće na niskom nivou"
N.N.

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će cijene električne energije u Republici Srpskoj ostati na niskom nivou, jer Srpska njima suvereno vlada.

"Sve opet mora biti i ekonomično, jer ako je povišena cijena nafte onda će i troškovi proizvodnje struje rasti. Toga moramo biti svjesni, ali će uprkos tome cijene ostati najniže u Evropi", rekao je Dodik u Dugoj Njivi kod Modriče na obilježavanju 30 godina od proboja Koridora.

On je podsjetio da je inflacija indukovana i stvari nisu iste kao prije godinu dana, ali da institucije Republike Srpske preduzimaju različite mjere.

"Naša politika jeste da građani u Srpskoj imaju jefitnu struju. Onim što izvozimo pravimo balans i imamo pozitivan bilans", dodao je Dodik.

On je istakao da je zavjet ljudi koji vode Republiku Srpsku izgradnja autoputa Banjaluka-Beograd.

"Taj autoput će biti posvećen proboju `Koridora života`. Sve će biti završeno u narednih četiri-pet godina, a potrebne pretpostavke smo preduzeli. U narednih mjesec dana počećemo dionicu od Rače do Bijeljine i nastaviti da gradimo dalje", naveo je Dodik.

On kaže da se neće stati sa izgradnjom autoputeva u Republici Srpskoj.

"Republika Srpska pripada nama i zato dogovaramo izgradnju autoputa od Višegrada koji će biti povezan sa Srbijom, do Istočnog Sarajeva i Trebinja. Kada to uradimo Republika Srpska će dobiti konfiguraciju koju želimo i biće daleko razvijenija", rekao je Dodik.

Okupljanje Srba oko ideje koja se zove Republika Srpska, kaže Dodik, garantuje našu slobodu i zato treba da se žrtvujem.

"To ću činiti dok god živim i šta god budem radio moj zavjet jeste Republika Srpska po svaku cijenu", zaključio je Dodik.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije