Tržište

Coca-Cola HBC sedmi put zaredom ponijela laskavu titulu

Coca-Cola HBC sedmi put zaredom ponijela laskavu titulu
Foto: Twitter / Printscreen | Coca-Cola HBC sedmi put zaredom ponijela laskavu titulu

​Kompanija Coca-Cola HBC proglašena je sedmi put zaredom za najodrživiju svjetsku kompaniju u kategoriji proizvodnje pića prema Dau Džons indeksu održivosti za 2023. godinu, koji predstavlja jedan od vodećih globalnih standarda korporativne održivosti. Ovo je ujedno i 13. uzastopna godina da Coca-Cola HBC, čiji je dio i Coca-Cola HBC Srbija, zauzima jedno od tri vodeća mjesta na listi.

Zahvaljujući posvećenosti borbi protiv klimatskih promjena i zaštiti vodnih resursa, Coca-Cola HBC rangirana je i kao lider u industriji na CDP listi (Carbon Disclosure Project, kojim se mjeri učinak kompanije na polju klimatskih promjena) čime se pridružila malom broju kompanija koje su postigle čak dvostruku ocjenu A – za klimu i za vodu. Godišnje CDP-ovo objavljivanje podataka o životnoj sredini i proces bodovanja su široko priznati kao zlatni standard korporativne transparentnosti.

Zoran Bogdanović, glavni izvršni direktor Coca-Cola HBC rekao je ovom prilikom da je postignuti uspjeh rezultat jasne vizije i ciljeva u oblasti održivosti, kao i čvrstog uvjerenja da je održivost pravi generator rasta i vrijednosti za poslovanje.

"Naše kontinuirane investicije u tehnologiju, inovacije, partnerstva i spremnost da isprobamo nove stvari takođe nam pomažu da utabamo naš put održivosti. Krećemo se ka ciljevima održivog razvoja, otvarajući prilike za zdraviju i prosperitetniju budućnost", poručio je Bogdanović.

Coca-Cola HBC više od četvrt vijeka uspješno posluje i na tržištu Srbije, uz snažnu posvećenost održivom poslovanju.

U posljednjih 15 godina, Coca-Cola HBC Srbija je smanjila potrošnju vode za oko 54 odsto i energije 59 procenata po litri proizvedenog pića. Kompanija kontinuirano smanjuje emisije CO2, kroz korištenje električne energije iz obnovljivih izvora, prelaskom na održiviju flotu automobila, energetski efikasnije rashladne uređaje, ali i brojnim inovacijama u proizvodnji.

U 2022. godini Coca-Cola HBC Srbija donirala je oko 200.000 litara svojih proizvoda, a zajedno sa kompanijom Bambi, kao dijelom Coca-Cola HBC porodice, uložila je 340.000 evra u razvoj lokalnih zajednica u Srbiji, prenosi "Nova Ekonomija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije