Tržište

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cijenom akcija kompanija Adidas i Najk?

Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cijenom akcija kompanija Adidas i Najk?
Foto: N.N. | Da li ste znali da iz Srbije možete da trgujete cijenom akcija kompanija Adidas i Najk?

2021. godina je, za sada, veoma uspješna za najveće svjetske proizvođače sportske opreme, ako je suditi po kretanju cijena akcija kompanija iz te branše.

Akcije kompanije Najk skočile su preko 50% od početka godine, dok su akcije Adidasa porasle preko 15%. Otvaranje svjetske ekonomije i izlazak ljudi iz kućnog karantina u parkove, teretane i sportska igrališta, pospješili su potražnju i prodaju proizvoda ovih kompanija.

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cijenom akcija Najka i Adidasa putem interneta (takozvani finansijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili žele da prošire svoja saznanja, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cenom akcija Najka i Adidasa”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom akcija Najka i Adidasa" preuzmite ovdje

Najk je jedan od svjetskih lidera u industriji sportske obuće, odjeće i prateće opreme. Posljednjih godina, strategija kompanije bila je usredsređivanje na prodaju na kineskom tržištu gdje je postigla dvocifreni rast prodaje. Tokom posljednjeg tromjesječja, Najk je objavio podatke koji pokazuju da je prodaja porasla za 96% nakon što je kompanija drastično povećala online prodaju. Od tada, cijena akcija dostiže rekordne vrijednosti.

Najk je dugo bio predvodnik u visinama ugovora koje je potpisivao sa sportistima, poput Majkla Džordana čija linija patika svake godine donese više od 3 milijarde dolara. Drugi sportisti, kao što su Kristijano Ronaldo, LeBron Džejms i Simona Bejls, održavaju popularnost brenda širom svijeta.

Adidas, drugi po veličini proizvođač sportske opreme, počeo je posebno da učvršćuje svoju poziciju u SAD. Kompanija, koja istorijski gledano nije imala Najkov “cool”ugled, usredsredila se na sponzorstva sa poznatim zvijezdama iz tenisa i drugih sportova, a kompanija je potpisala i ugovore sa slavnim ličnostima poput Kanje Vesta i Bijonse.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije