Tržište

Dan investitora NLB d.d: "Dobro došli u region mogućnosti"

Dan investitora NLB d.d: "Dobro došli u region mogućnosti"
Foto: Ustupljena fotografija | Dan investitora NLB d.d: "Dobro došli u region mogućnosti"
NN

BEOGRAD - “Dobro došli u naš dom, dobro došli u region mogućnosti“, bila je ključna poruka prvog Dana investitora NLB d.d. koji je organizovan u Beogradu, u prisustvu više od 150 ključnih investitora iz cijelog sveta, finansijskih stručnjaka, analitičara, direktora ključnih kompanija ovog regiona kao što su Atlantic Group, MK Group, Petrol, Fortenova, Alkaloid AD Skopje, Delta Holding, Comtrade System Integration i mnogih drugih, koji pišu uspešne priče ovog regiona.

"NLB je krenuo na put podizanja svesti i prepoznatljivosti regiona u očima i srcima globalnih investitora uvrstivši akcije na Ljubljanskoj i Londonskoj berzi u novembru 2018. godine, ali danas je naš cilj širi", objasnio je predsjednik Uprave NLB d.d. Blaž Brodnjak pozdravljajući goste.

“Osim što smo predstavili sebe i svoje strateške prioritete, pozvali smo renomirane govornike i paneliste da podele svoje stavove, iskustvo i entuzijazam, i pokažu da je naš region zaista pun mogućnosti, te da će osvojiti zasluženu pažnju i još snažnije ulaganje, zadržavajući naše najtalentovanije ljude ovde“, objasnio je on.

Između ostalih, finansijski direktor Petrola Matija Bitenc, potpredskednik MK Grupe i član Upravnog odbora AEC bankarske grupe Aleksandar Kostić, generalni direktor Comtrade System Integration Dušan Miličević, generalni direktor Fortenova Fabris Peruško, član Izvršnog odbora Delta Holding Andrej Sovrović, generalni direktor Atlantic Group Emil Tedeschi i generalni direktor Alkaloid AD Skopje Živko Mukaetov su se pridružili događaju i iznijeli svoje viđenje regiona Jugoistočne Evrope, regiona mogućnosti.

“Pokazujemo da biznis ne poznaje, niti prihvata granice, jer smo okupili lidere nekih od najznačajnijih biznisa iz četiri zemlje regiona. Iskreno verujemo da je jedini odgovarajući odgovor na sve veću podelu- povezivanje i saradnja“, naglasio je predsjednik Uprave NLB-a.”

Njegove misli ponovio je i Marko Čadež, predsjednik Privredne komore Srbije, koji je istakao da ujedinjeni region može da učini čuda. Prema njegovim riječima, regionalna saradnja je adekvatan odgovor na buduće izazove.

"Možemo da iskoristimo priliku da privučemo nove strane investicije samo ako radimo zajedno, ako radimo kao jedan region, jedna ekonomija, kao zajedničko regionalno tržište i jedinstvena investiciona destinacija“, naglasio je on.

Predsjednik Privredne komore Srbije ukazao je i na značaj međusobnog povezivanja u ekonomskim integracijama, što i Ričard Grieveson, zamjenik direktora Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, takođe vidi kao veliku priliku za region. On smatra da je region Jugoistočne Evrope veoma otporan i sa velikim potencijalom, posebno u pogledu pristupanja EU.

NLB se pridružuje Zero Banking Alliance

Tokom prvog Dana investitora, Upravni odbor NLB d.d-a je predstavio i poslovne rezultate NLB Grupe u prvom kvartalu 2022.  Još važnije, pridružio se Finansijskoj inicijativi Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu Net Zero Banking Alliance koja okuplja banke širom svijeta, posvećene usklađivanju svojih kreditnih i investicionih portfelja sa neto nultim emisijama do 2050. godine

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije