Tržište

"Dani maline" 13. i 14. avgusta

"Dani maline" 13. i 14. avgusta
Foto: N.N. | "Dani maline" 13. i 14. avgusta

BRATUNAC - Tradicionalni Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrambene industrije i turizma "Dani maline" biće održan 13. i 14. avgusta u Sportskoj dvorani u Bratuncu, saopštio je Organizacioni odbor ove manifestacije.

Sajam se i ove godine održava istovremeno sa tradicionalnim bratunačkim vašarom koji za pravoslavni praznik Makivije organizuje ovdašnja Crkvena opština.

Organizatori ističu da je cilj da što više stanovnika posjeti sajam i da se omogući posjetiocima vašara, kojih svake godine bude nekoliko hiljada, da o jednom trošku obiđu i sajamske štandove.

Osim izložbeno-prodajnog sadržaja u okviru sajma biće organizovano više stručnih predavanja za poljoprivrednike, biće priređen zabavni program i održana gastronomska izložba na kojoj će posjetioci imati priliku da degustiraju specijalitete iz srednjeg Podrinja i Birča.

Kao i prethodnih godina na sajmu će biti proglašeni i nagrađeni najbolji uzgajivači maline u bratunačkoj opštini za ovu godinu.

Organizatori su raspisali javni poziv za prijavljivanje izlagača i rezervaciju štandova koji će biti besplatni za izlagače koji će oba dana učestvovati na sajmu, dok je korištenje štanda jedan dan 100 KM za one koji će izlagati samo jedan dan.

Trinaesti Sajam "Dani maline 2019" organizuje Opština Bratunac uz podršku Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije