Tržište

Dožkoin ojačao 9,0 odsto zbog Maskovog tvita

Dožkoin ojačao 9,0 odsto zbog Maskovog tvita
Foto: Pixabay/sergeitokmakov | Dožkoin ojačao 9,0 odsto zbog Maskovog tvita

NJUJORK - Cijena dožkoina uzletjela je rano jutros za više od 15 procenata prije nego što se blago spustila, podstaknuta tvitom izvršnog direktora "Tesle" Ilona Maska da će kompanija prihvatati tu kriptovalutu kao sredstvo plaćanja za neke proizvode kompanije.

Dožkoin je premašio cijenu od 0,20 dolara po novčiću noćas oko 1.19 časova po istočnoameričkom vremenu, ali je u nastaku trgovanja dio dobitaka splasnuo, prema podacima Koindeska. Na trgovanju u 7.06 časova po istočnoameričkom vremenu, bilježio je rast od preko 9,0 procenata na dnevnom nivou i trgovao se za 0,18 dolara, izvještava CNBC.

Mask je u ranim jutarnjim satima objavio na Twitteru da se pojedini proizvodi "Tesle", mogu kupiti za dožkoine, ali se radi o vrlo malom broju artikala, napominje američki medij.

Primjera radi, zviždaljka u obliku "Teslinog" sajberkamiona košta 300 dožkoina, što je ekvivalentno iznosu od oko 59 dolara, prema trenutnoj cijeni ovog digitalnog novčića, a kopča za kaiš, proizvedena u ograničenoj seriji u čast "Tesline" gigafabrike u Teksasu, košta 835 doža ili oko 164 dolara, dodaje CNBC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije