Tržište

Pratite nas na Google news

Država prodaje Jat tehniku

Država prodaje Jat tehniku
Foto: N.N. | Država prodaje Jat tehniku
Tanjug

BEOGRAD - Ministarstvo privrede Srbije raspisalo je danas javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda radi prodaje kapitala Jat-tehnika Surčin, po početnoj cijeni od 10,24 miliona evra, što je 50 odsto procijenjene fer tržišne vrijednosti kapitala subjekta privatizacije.

Planirana je prodaja 99,3834 odsto ukupnog kapitala Jat tehnike, pretežno u vlasništvu Republike Srbije, a zainteresovani mogu podnijeti prijave za učešće u postupku najkasnije do 4. oktobra 2019. godine do 15 sati.

Otvaranje Glavnog koverta i koverte sa oznakom "Podaci o ponuđaču" biće održano 8. oktobra u Ministarstvu u 10 časova.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva privrede, prema izvještaju ovlašćenog procenitelja, najviša vrednost u rasponu procenjene fer tržišne vrednosti kapitala na dan 31. decembar 2018. godine, koji se nudi na prodaju, iznosi 20.499.814 evra.

Predmet prodaje čini udio od 95,4093 odsto ukupnog kapitala subjekta privatizacije u vlasništvu Republike Srbije, udio od 2,7273 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republičkog fonda za PIO, udeo od 1,0804 odsto ukupnog kapitala u vlasništvu Republickog zavoda za zdravstveno osiguranje, udio od 0,1574 odsto ukupnog kapitala Subjekta privatizacije u vlasništvu Nacionalne službe za zapošljavanje.

Takođe, na prodaji je i 0,6256 odsto kapitala u vlasništvu lokalne samouprave, Opštine Pećinci, Grada Pančeva, Opštine Alibunar, Opštine Kovin, Grada Vršca i Opštine Aranđelovac.

Kako je objavljeno na sajtu Ministartsva privrede, pravo učešća ima domaće i strano pravno lice koje kao pretežnu djelatnost obavlja delatnost održavanja i opravke vazduhoplova i to najmanje u posljednjih pet godina u kontinuitetu, i da je u 2018. godini ostvarilo samostalno ili na konsolidovanom nivou poslovni prihod od najmanje 40 miliona evra, kao i potrebne sertifikate.

Pravo učešća ima i kozorcijum pravnih lica,

Zainteresovani su dužni da uplate depozit za učešće u postupku u iznosu od 2.049.981 evra ili u dinarskoj protivvrijednosti obračunatoj po srednjem kursu NBS-a na dan plaćan.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije