Tržište

Er Srbijom iz Niša u 12 evropskih gradova

Er Srbijom iz Niša u 12 evropskih gradova
Foto: Ilustracija | Er Srbijom iz Niša u 12 evropskih grdaova
N.N.

BEOGRAD -- Avio-kompanija Er Srbija će od 17. maja početi prodaju karata za 12 linija od javnog interesa iz Niša. Povratna karta može da se kupi po cijeni počev od 48 evra.

Kako se navodi u saopštenju te kompanije, prvi letovi na novim linijama kreću od 15. jula, a avioni srpskog nacionalnog avio-prevoznika saobraćaće do Nirnberga, Frankfurta (Han), Hanovera, Fridrihshafena, Karslruea, Salcburga, Rima, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Ljubljane i Tivta.

Niš će sa tih 12 evropskih gradova iz Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Švedske, Slovenije i Crne Gore biti povezan sa najmanje dva leta nedjeljno.

"Naš cilj jeste da obezbijedimo da građani Niša lete po najpovoljnijim uslovima ka jednoj od 12 ponuđenih destinacija. Letove će obavljati avion tipa erbas A319 sa oznakama Er Srbije. Cilj nam je da našim putnicima ponudimo dobru uslugu po najboljim cijenama", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Er Srbija letjeće iz Niša na osnovu rezultata međunarodnog tendera za linije od javnog značaja koji je raspisala Vlada Srbije, a kojim je omogućeno povezivanje deset okruga u Srbiji sa šest zemalja Evropske unije i Crnom Gorom.

U saopštenju senavodi da će početne cijene povratnih karata biti od 48 evra za Geteborg i Tivat, 51 evro za Frankfurt (Han), 52 za Bolonju, 53 za Ljubljanu, 55 za Karslrue, 60 za Nirnberg i Fridrihshafen, 61 za Hanover i Budimpeštu, 62 evra za Salcburg, kao i 73 evra za Rim (Fjumičino).

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije