Tržište

Ethereum dostigao vrijednost veću od 4.100 dolara

Ethereum dostigao vrijednost veću od 4.100 dolara
Foto: Image by WorldSpectrum from Pixabay | Ethereum dostigao vrijednost veću od 4.100 dolara

Ethereum, ili kratko eter, u ponedjeljak ujutro dostigao je novu rekordnu vrijednost od preko 4.100 američkih dolara. Eter je druga najvrednija kriptovaluta na svijetu, zaostajući samo za Bitcoinom.

Dogecoin je možda počeo kao i još uvijek može biti, šala. Međutim, ozbiljni ulagači u kriptovalute koji su se kladili na Ethereum smiju se sve do banke. Ove godine je rastao nevjerovatnih 465 odsto, i više od 30 odsto u samo proteklih sedam dana.

Eter brzo sustiže Bitcoin i na tržišnoj vrijednosti. Svi Ethereumi koji su trenutno u opticaju vrijede oko 480 milijardi dolara, dok je tržišna vrijednost Bitcoina nešto više od 1 bilion dolara. Bitcoin i Eter čine oko 63 odsto ukupne tržišne vrijednosti za sve kriptovalute.

Bitcoin je ojačao poziciju na Wall Streetu, posebno kao zaštita od inflacije i kolebanja vrijednosti valuta koje podržava država, gotovo poput digitalnog zlata. PayPal i Square takođe omogućavaju korisnicima da kupuju, prodaju i drže kriptovalute.

Valuta Dogecoin koju je Tesla i izvršni direktor SpaceX-a Ilon Mask više puta reklamirao, sada je četvrta najveća kriptovaluta na svijetu . Ipak, i dalje čini manje od 3 odsto ukupnog kripto tržišta. Cijene Dogecoina pale su za više od 20 odsto posljednjih par dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije