Tržište

Facebook napušta direktor koji je vodio projekat kripto valute

Facebook napušta direktor koji je vodio projekat kripto valute
Foto: Ilustracija | Facebook napušta direktor koji je vodio projekat kripto valute
Tanjug

VAŠINGTON - Direktor u finansijsko-tehnološkom sektoru Facebook-a, Dejvid Markus, saopštio je danas da napušta ovu kompaniju krajem godine kako bi počeo da radi na nečem novom.

Markus je nadgledao napore Facebook-a da razvije kripto valutu poznatu kao "Diem" i aplikaciju za digitalni novčanik pod nazivom "Novi", a njegov odlazak predstavlja izazove za finansijsko-tehničku jedinicu kompanije, navodi Rojters.

Izvršni direktor Mark Zakerberg je zahvalio Markusu na njegovom doprinosu razvoju Diema i drugim velikim razvojnim projektima kompanije.

"Ne bismo imali tako veliki zamah sa Diemom bez vašeg rukovodstva i zahvalan sam što ste od Meta napravili mjesto gdje pravimo velika ulaganja", poručio je Zakerberg.

Markus se pridružio Facebook-u iz Pejpala 2014. godine i vodio je Facebook mesindžer, prije nego što je prešao na rad na finansijskimalatima.

Facebook, koji je prošlog mjeseca promijenio korporativno ime u Meta, smanjio je globalne planove za Diem, projekat ranije poznat kao Libra, nakon zabrinutosti regulatora da bi servis mogao da dobije previše kontrole nad novčanim sistemom, omogući kriminal i naruši privatnost korisnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije