Tržište

Finansijski obrt: Banke zovu klijente i traže zajmove

Finansijski obrt: Banke zovu klijente i traže zajmove
Foto: Pixnio | Finansijski obrt: Banke zovu klijente i traže zajmove

VAŠINGTON - U zapanjujućem razvoju koji je proizašao iz posrnulog bankarskog sistema Sjedinjenih Država, banke su sada počele zvati svoje klijente i tražiti zajmove. Prema izvještajima, hiljade očajnih bankara zvalo je fizička lica da traže nekoliko dolara.

"Pa, uh... kako stoji tamo... Rob A. Smit?" rekao je jedan rukovodilac "Fifth Thirda" Robu Smitu iz Ohaja.

"Uživaš u životu, hm... 2013. Ford Fusionu koji si finansirao s nama? Da, tako sjajan auto, Ford Fusion. Kako su djeca? Dakle, hm, dok si ovdje, mogao bi mi pozajmiti nekoliko hiljada, može? Obećavam da ću ti vratiti!"

Neuspjesi Silikonske doline u Kaliforniji i Signačur banke u Njujorku ranije ovog mjeseca ne samo da su uplašili javnost u cjelosti, već su natjerali i druge banke širom zemlje da se muče kako bi osigurale da mogu ostati "iznad vode", čak i ako to znači pitati ljude kojima se posudili novac da im posude nešto novca nazad.

"Samo nam trebaju dodatna sredstva da nas izdrže. Nije ništa strašno. Nije da ćemo potpuno bankrotirati i nećemo imati gotovine za dati klijentima kada žele podići i uništiti svo povjerenje koje naši klijenti imaju u našu instituciju i ovjekovječiti kolaps cijelog bankarskog sistema i dovesti do pada američkog društva i, na kraju, apokalipse ili nešto slično. To uopšte nije tako", rekao je Aleks Majer, predsjednik Prve banke u Čikagu, prenosi "Babylon Bee".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije