Tržište

"Gastro-fest" okupio 23 izlagača

"Gastro-fest" okupio 23 izlagača
Foto: glaskotorvarosa.com | "Gastro-fest" okupio 23 izlagača

KOTOR VAROŠ - U Kotor Varošu je održana Gastro- manifestacija i prezentacija ručnih radova, koja je okupila 23 izlagača u takmičarskom dijelu.

Sinoćnja manifestacija postala je prava turistička i privredna atrakcija u opštini na obalama Vrbanje, a održava se već osam godina.

Prema ocjeni žirija, najljepše uređen štand na Gastro-prezentaciji imali su članovi Sportsko-ribolovnog društva "Kotor Varoš", najraznovrsniju ponudu Udruženje žena "Venera" iz Kotor Varoši, dok je Udruženje žena "Sreća" iz Obodnika imalo najoriginalniju etno-trpezu.

Pekara "Obeliks" imala je najbogatiju pekarsku ponudu, dok je Rimokatolički župni ured imao najveću ponudu slastičarskih proizvoda.

Nagrada za najraznovrsniju ponudu zdrave hrane i pića pripala je "Bio-Aroniji" iz Kneževa, dok je nagrada za inovativnost dodijeljena Udruženju žena "Šarenica", takođe iz Kneževa.

Nagrade i priznanja najuspješnijim izlagačima uručio je načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan.

On je rekao da ono što je autohtono iz Kotor Varoša treba podržati i zajedno sa drugim lokalnim zajednicama uvezati u jedinstvenu turističku ponudu, jer sve više turista iz Evrope dolazi u Republiku Srpsku.

"Brojni posjetioci su mogli da uživaju u tradicionalnim jelima kotorvaroškog kraja, ali i da kupe ručne radove i proizvode od aronije", rekao je Sakan.

Brojne posjetioce, koji su uživali u tradicionalnim jelima, u muzičkom dijelu programa zabavljali su članovi folklornog ansambla "Kotor Varoš", kulturno-umjetničkog društva "Brio-Rudar" iz Maslovari, braća Čupić, djevojački ansambl "Žubor", muzičar Radoslav Drljača i virtuoz na fruli, gajdama i kavalu Ratko Kolobarić.

"Gastro-fest Kotor Varoš 2018" zajednički su organizovali opština Kotor Varoš i opštinska Turistička organizacija, u saradnji sa Centrom za kulturu, sport i informisanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije