Tržište

Pratite nas na Google news

Gomilaju se gubici zbog prizemljenja "Boinga 737 maks"

Gomilaju se gubici zbog prizemljenja "Boinga 737 maks"
Foto: N.N. | Gomilaju se gubici zbog prizemljenja "Boinga 737 maks"
Srna

PEKING- Kineska Asocijacija za vazdušni saobraćaj (CATA) saopštila je da će, prema procjenama, gubici kineskih aviokompanija izazvani prizemljenjem aviona "boing 737 maks" do kraja juna dostići 579,32 miliona dolara.

Kina je prva prije dva mjeseca prizemljila "boing 737 maks" nakon pada takve letjelice u Etiopiji, kada je poginulo 157 ljudi. To je bio drugi sličan incident tog modela aviona.

Američka Federalna administracija za avionski saobraćaj /FAA/ izrazila je očekivanje da će ovaj model aviona biti u službi najranije krajem juna.

Početkom sedmice, najveće kineske aviokompanije zatražile su od "Boinga" odštetu za gubitke nastale prizemljenjem i isporukom modela aviona "737 maks".

"Nadamo se da će `Boing` pridati veliku važnost zahtjevima za odštetu koje su podnijele naše članice i da će ponuditi rješenje na razuman i pravan način", navodi se u saopštenju CATA.

CATA predstavlja 41 kinesku aviokompaniju.

Kineske aviokompanije imale su prije prizemljenja 96 "boinga 737 maks", a trebalo je da ove godine dobiju još više od 130 takvih aviona

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije