Tržište

Gosti traže mjesto više u "Banji Vrućici"

Gosti traže mjesto više u "Banji Vrućici"
Foto: Ilustracija | Gosti traže mjesto više u "Banji Vrućici"

TESLIĆ - Za boravak u Zdravstveno-turističkom centru (ZTC) "Banja Vrućica" iz Teslića ovih dana traži se mjesto više.

Gosti "Banje Vrućice", koji u ovaj kompleks stižu kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, imaju samo riječi hvale za ovaj turistički biser Republike Srpske.

Tako je "Banja Vrućica" za prvih devet mjeseci ove godine ostvarila više od 170.000 noćenja i na taj način pretekla i prošlogodišnji rekord za isti period, čime je još jednom potvrđena njena liderska pozicija u oblasti turizma kako u Republici Srpskoj, tako i šire.

Od tih više od 170.000 noćenja, najveći broj je ostvaren na bazi zdravstvenog programa, s tim što ove godine u "Banji Vrućici" bilježe i rast posjeta na bazi poslovnog, kao i rekreativnog programa.

"Povjerenje koje nam naši gosti poklanjaju dolaskom u naš kompleks ne shvatamo olako. Naša su nastojanja da boravak svakom od njih učinimo što ugodnijim i da na taj način opravdamo epitet elitnog turističkog kompleksa", kazao je Aleksandar Radošević, generalni direktor ZTC "Banja Vrućica".

Goste najviše oduševljava sama organizacija rada, ljubazno osoblje i širok spektar usluga koje mogu dobiti na jednom mjestu.

Najveći broj gostiju i ove godine dolazi iz Republike Srpske, zatim iz Hrvatske, te Federacije BiH i Srbije.

I gosti iz Srbije i Hrvatske ove godine bilježe rast posjećenosti u odnosu na prošlu godinu, a kada je riječ o gostima iz zapadnih evropskih zemalja, evidentan je rast broja gostiju iz Njemačke i Švajcarske.

"Ponosni smo na činjenicu da je učešće 'Banje Vrućice' u ukupnom broju noćenja u Republici Srpskoj veće od 25 odsto, što samo po sebi govori o značaju našeg kompleksa na republičkom, a da ne govorimo o lokalnom nivou", ističe Radošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije