Tržište

Hipermarket Bingo u Maglaju oduševio hiljade posjetilaca

Hipermarket Bingo u Maglaju oduševio hiljade posjetilaca
Foto: N.N. | Hipermarket Bingo u Maglaju oduševio hiljade posjetilaca

Kompanija Bingo otvorila je danas svoju 201. poslovnicu, ovoga puta u Maglaju.

Objekat se prostire na površini od 10.000 metara kvadratnih, od čega je prodajni prostor 6.500 m2. Osim hipermarketa, u sklopu centra je i veliki, moderno uređen restoran sa 300 mjesta, igraonica, zlatara "Dar", a već od 6. juna će biti otvorena trgovina sa sportskom opremom "Sport Reality" i apoteka.

Hipermarket u Maglaju je tehnološki najsavremenije opremljena trgovina u Bosni i Hercegovini, kazala je Tatjana Paunoski, PR kompanije Bingo.

"Slijedeći standarde Evropske Unije, u ovom centru smo prvi u Bosni i Hercegovini ugradili najsavremeniji sistem tehnološke rashlade visokog stepena efikasnosti, koji umjesto freona R4040a  (koji u atmosferi uzrokuje efekat staklene bašte) koristi CO2. Također smo, u cilju dodatnog iskorištenja otpadne energije, ugradili sisteme za zagrijavanje sanitarne vode za potrebe objekta. Ovim projektima smo znatno smanjili emisiju štetnih plinova u atmosferu uz znatnu uštedu toplotne i rashladne energije", rekla je  Paunoski.

Načelnik opštine Maglaj, Mirsad Mahmutagić, izrazio je zadovoljstvo zbog investicije za koju se Bingo odlučio.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo sada dio velike Bingove porodice. Ovaj tržni centar je od velikog značaja za Maglaj. Osim grandioznog objekta i povoljnih cijena koje Bingo nudi, otvorenje ovog centra je ispunjenje želja naših sugrađana. Sada je tu 90 novih radnih mjesta, ali ovo otvorenje u Maglaju imat će i efekat indirektnog zapošljavanja kroz kooperante kojima će ova kompanija omogućiti plasman svojih proizvoda", rekao je Mahmutagić.

Otvorenju je prisustvovalo nekoliko hiljada posjetilaca iz Maglaja, Žepča i drugih okolnih mjesta, koji su uživali u degustacijama, promocijama, popustima i poklon paketima. Od 17 sati najavljena je zabava za djecu uz maskote Bingose i Super krila.

Kompanija Bingo broji šesnaest poslovnica na području Zeničko-dobojskog kantona, a u svojoj mreži ima ukupno 201 trgovinu, te 8.000 zaposlenih.                                                                                                                             

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije