Tržište

Hrvatski startup Skaut, nova vaučer platforma među 10 najboljih u regiji

Hrvatski startup Skaut, nova vaučer platforma među 10 najboljih u regiji
Foto: Ustupljena fotografija | Hrvatski startup Skaut, nova vaučer platforma među 10 najboljih u regiji

ZAGREB - Na Zagrebačkom Velesajmu održava se konferencije Money Motion 2024 na kojoj se okupilo 2.000 posjetilaca iz više od 600 kompanija.

Samo u prvih sat vremena konferencije registrovano je više od ukupnog broja ljudi prošle godine. Posjetioci su tokom cjelodnevnog programa, prvoga dana konferencije, na dvije pozornice čuli gotovo 50 stručnjaka iz različitih sfera FinTech industrije, direktora vodećih finansijskih i regulatornih institucija, investitora, manjih i većih preduzetnika, naučnika i konsultanata te se održalo i Startup Pitch takmičenju između 15 obećavajućih timova čije ćemo pobjednike saznati krajem današnjeg dana.

Na Money Motion 2024 prezentiran je hrvatski startup pod nazivom Skaut. Kao startup Skaut je ušao u uži izbor među 10 najbolje ocijenjenih Startupova u regiji. Razgovorali smo s jednim od osnivača i prezentatorom ovog startup-a mladim Borisom Vujicom koji nam je ukratko pojasnio što omogućava Skaut fintech platforma.

"Skaut fintech platforma je prvenstveno namijenjena velikim trgovačkim lancima i njihovim kupcima, koje ih veže na jednoj jedinstvenoj platformi i aplikaciji pod nazivom Skaut. Ovo je inovativna digitalna platforma koja omogućuje kupcima da jednostavno upravljaju svojim vaučerima, bez potrebe za fizičkim papirnatim ili plastičnim vaučerima. Skaut je platforma koja će kod svake kupnje korisnicima donijeti osjetnu vrijednost, te kupci više ne moraju sakupljati bodove na raznim aplikacijama", kazao je Boris Vujica koji je prvog dana konferencije održao prezentaciju koja je jako dobro popraćena i prema reakcijama pristutnih već je vidljivo kako je privukla pozornost i zanimanje za ovu inovativnu digitalnu platformu.

Boris Vujica je pojasnio i što sve budući kupci i korisnici ove platfome mogu očekivati i dobiti.

Sa Skautom kupci imaju sve svoje vaučere na jednom mjestu na jednoj aplikaciji (Skaut app). Kupci mogu vaučere mogu dijeliti kao poklon vaučere, plaćati s njima, te će biti omogućena isplata vaučera na račun. Kroz sistem vaučera, kupci mogu osjetiti zahvalnost trgovaca i uživati u posebnim pogodnostima prilikom svake kupovine.

Skaut nudi nevjerovatne funkcije trgovcima, omogućavajući im da bolje upoznaju svoje kupce i pruže im personalizirano iskustvo i zahvalnost kod svake kupnje. Sa Skautom, trgovci dobivaju kvalitetnu fintech platformu s jednostavnom integracijom, koja će im omogućiti da obave emisiju digitalnih vaučera, te uvedu digitalnu metodu plaćanja vaučerom na platnom mjestu "SkautPay". Sa Skautom, trgovci mogu da zadrže postojeće i privuku nove kupce, pa čak i da povećaju prodaju u vrijeme manjeg prometnog opterećenja, pojasnio je način rada i sve benefite koje ova inovativna digitalna platforma donosi.

Posebno je bitna još jedna funkcija Skauta. Dodatna vrijednost fintech platforme Skaut jeste u tome što će pored sveg navedenog, Skaut omogućavati trgovačkim društvima i institucijama da svojim zaposlenima isplaćuju neoporezive dodatke na plaću na Skaut vaučer te time koristeći sve pogodnosti trgovaca koje je Skaut za njih omogućio na platnim mjestima SkautPay.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije