Tržište

Hyundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD

Hyundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD
Foto: Hyundai promo | Hyundai planira izgradnju fabrike električnih vozila u SAD

Južnokorejski automobilski div Hyundai Motor planira fabriku za proizvodnju električnih vozila u Sjedinjenim Državama i u pregovorima je o zgradnji pogona u Džordžiji, u blizini postojeć fabrika koje proizvode brendove Hyundai i Kia.

"Uskoro će biti objavljen plan o izgradnji nove fabrike električnih vozila u Sjedinjenim Državama, ali u ovoj fazi ne možemo da podijelimo s vama detalje o tome“, odgovorili su iz Hyundaija na upit Rojtersa o njihovom investicionim planovima.

Kompanija je u poodmaklim razgovorima sa zvaničnicima američke savezne države Džordžija o izgradnji namjenskog pogona za električna vozila, rekla britanskoj agenciji tri izvora koja su direktno upućena u pregovore. Detalji o investiciji, uključujući njenu procijenjenu vrijednost i broj radnih mjesta koja bi bila otvorena, za sada nisu poznati.

Novi pogon u Džordžiji, ako pregovori budu uspješno završeni, služilo bi i Hyundaiju i Kiji za proizvodnju i lansiranje nekoliko potpuno novih modela električnih SUV vozila - lonik 7 i EV9 – namijenjenih samo tržištu SAD-a, rekli su Rojtersovi sagovornici.

Hyundai je prošlog mjeseca najavio investiciju od 300 miliona dolara za proizvodnju potpuno električnog modela Dženezis GV 70 i hibridne verzije Santa Fea u svojoj fabrici u Alabami. Model Dženezis bi bio prvi Hyundaijev elektični automobil proizveden u Sjedinjenim Državama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije