Tržište

Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta

Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta
Foto: Ilustracija | Inspekcija u FBiH za jedan dan zapečatila 22 objekta

SARAJEVO - Inspektori Poreske uprave Federacije BiH (PUFBiH) nastavili su danas sa brzim kontrolama i na cijelom području Federacije BiH izvršili 233 brze kontrole.

Cilj kontrola je bio poštivanje Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanje radnika 'na crno'. U ovim kontrolama do 19 sati inspektori Poreske uprave otkrili su ukupno 39 neprijavljenih radnika, 47 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri objekta koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i šest objketa koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa, navode iz Poreske uprave FBiH.

Zbog utvrđenih nepravilnosti  i zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa zapečaćeno je 22 objekata i u 83 slučaja izdati prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 198.350 KM.

Aktivnosti se nastavljaju i u narednim danima i iz Poreske uprave FBiH pozivaju poreznike obveznike da svoje poslovanje usklade sa važećim zakonima. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije