Tržište

Japan Airlines poklanja 50.000 povratnih karata - uz tri uslova

Japan Airlines poklanja 50.000 povratnih karata - uz tri uslova
Foto: Pixabay | Japan Airlines poklanja 50.000 povratnih karata - uz tri uslova

TOKIO - Japan Airlines je objavio da poklanja 50.000 povratnih karata, ali ne očekujte da ćete besplatno posjetiti Zemlju izlazećeg sunca.

Te karte su samo za letove između Tokija i Osake.

Namjera je da se turisti koji dolaze u japansku prijestonicu podstaknu da izađu iz tipičnih urbanih centara tokom posjete toj zemlji.

"Japan je mnogo više od blještavih svjetala u urbanim centrima", kaže se u saopštenju Japan Airlinesa izdatom danas, koje prenosi Biznis insajder.

U saopštenju se dodaje da "posjetioci mogu više da saznaju o fascinantnoj istoriji i kulturi Japana tako što će istražiti različite regione zemlje".

Skoro 2,5 miliona stranih gostiju posjetilo je Japan samo u oktobru, a turistička industrija donijela je zemlji oko 37 milijardi dolara.

Međutim, državna statistika pokazuje da turisti u velikoj većini posjećuju region Kanto, gdje se nalazi Tokio, kao i Kansaj, gdje su Osaka i Kjoto.

Manje, ruralne oblasti nisu u stanju da prihoduju od turizma, ali Japan Airlines bi ovom promotivnom akcijom da podstakne turiste da ih otkriju.

Postoje tri uslova za dobijanje karata. Vaš pasoš mora biti izdat u nekoj drugoj zemlji, ne u Japanu, ili morate imati trajno boravište izvan te zemlje; morate biti u Japanu između jula i septembra naredne godine; i imati karticu za sakupljanje nagradnih milja Japan Airlinesa.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije