Tržište

Kappa Star nije uputio ponudu za kupovinu imovine Kraša

Kappa Star nije uputio ponudu za kupovinu imovine Kraša
Foto: Ilustracija | Kappa Star nije uputio ponudu za kupnju imovine Kraša

Kappa Star Limited nije društvu KRAŠ-ESOP d.o.o. uputilo ponudu za kupovinu imovine tog društva, saopšteno je iz KRAŠ-ESOP-a.

U saopštenju navode kako je jedina ponuda koju je društvo KRAŠ-ESOP zaprimilo jest ponuda društva Mesna industrija braća Pivac d.o.o., i to dana 23. novembra 2019. godine, u kojoj ističu svoju zainteresiranost zadaljnje sticanje dionica KRAŠ-a, koje bi im omogućilo efikasno provođenje strateških ciljeva u pogledu KRAŠ-a koje su istakli i u Ponudi za preuzimanje.

"Nastavno na zaprimljenu ponudu KRAŠ-ESOP iznio je društvu MI braća Pivac uvjete prodaje dionica KRAŠ-a, a koji uslovi su prethodno donijeti na Skupštini KRAŠ-ESOP-a. Budući da je društvo MI braća Pivac d.o.o. prihvatilo sve uvjete KRAŠ-ESOP-a, sklopljen je Ugovor o prodaji i prijenosu dionica, kao i Sporazum o socijalnom partnerstvu", navedeno je u saopštenju.

"Napominjemo kako je KRAŠ-ESOP d.o.o. društvo zatvorenog tipa, čiji članovi mogu biti isključivo zaposleni u KRAŠ d.d. i njegovim povezanim društvima. KRAŠ-ESOP osnovan je sa svrhom održavanja radničkog dioničarstva u KRAŠ d.d. te su mu aktivnosti vezane uz radničko dioničarstvo jedina djelatnost. Način djelovanja KRAŠ-ESOP-a uređena je Društvenim ugovorom sukladno kojem tijela Društva obavljaju dane im zadaće, što između ostalog obuhvaća i informiranje članova Društva kao i njihovo odlučivanje o svim bitnim pitanjima za Društvo i poslovanje Društva. Skladno tome, Skupština Društva je tijelo i mjesto na kojem se obavlja sva komunikacija i donose sve odluke koje bitno utiču na položaj Društva u vlasničkoj strukturi KRAŠ-a", stoji u saopštenju.

Kako je saopšteno, u konkretnom slučaju svi članovi Društva bili su informirani i konzultirani prije donošenja svih spomenutih odluka.

"Izuzev zakonskih obveza temeljem propisa o tržištu kapitala, koje kao dioničar društva KRAŠ d.d. imamo prema regulatoru i Zagrebačkoj burzi, KRAŠ-ESOP d.o.o. nije dužan niti obrazlagati, niti komentarisati donesene odluke te smatramo da ne postoji poseban interes javnosti zbog kojeg bi činili navedeno. Smatramo da je poslovanje i donošenje odluka od strane ovlaštenih tijela KRAŠ-ESOP-a isključivo pitanje njegovih članova, odnosno radnika KRAŠ grupe te iste vidimo kao jedinu zainteresiranu stranu", navedeno je iz KRAŠ-ESOP d.o.o.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije