Tržište

Kerumove nekretnine u stečaju prodane za 8.4 miliona evra

Kerumove nekretnine u stečaju prodane za 8.4 miliona evra
Foto: Twitter / Printscreen | Kerumove nekretnine u stečaju prodane za 8.4 miliona evra

Trgovački sud u Splitu primio je dopis stečajne upravnice Keruma d.o.o sa listom svih dosad prodanih nekretnina kompanije u ukupnom iznosu od 8.4 miliona evra, kao i spisak još sedam neunovčenih nekretnina trenutno procijenjene vrijednosti od oko 400.000 evra.

U dopisu stečajne upravnice Natalije Mladineo navedeno je da je prodano 17 nekretnina od kojih je "na bubnju" za najveću cijenu od 1.53 miliona evra unovčena poslovna zgrada - robna kuća u Zadru, a slijedi kompleks Šumski dvor u zagrebačkoj elitnoj četvrti Cmrok koji je unovčen za 1.51 milion evra te 2021. predan u vlasništvo zagrebačkom preduzetniku Ivanu Čermaku.

Kerumova zgrada u Okrugu na Čiovu prodana je za 1.01 milion evra, a bivše zagrebačko kino Central u centru Zagreba bilo je unovčeno za 993.397 evra i predano kompaniji Ivana Čermaka.

Kerumova svinjogojska farma u Drnišu bila je prodana za nešto više od 465.000 evra, građevinsko zemljište u Supetru na Braču za 853.706, a stan na Trgu Kneza Višeslava u Zadru za 240.000 evra. Najmanje, samo 1990 evra unovčeno je od prodaje suvlasničkog djela poslovnog prostora u zagrebačkoj Praškoj ulici.

S druge strane, u izvještaju stečajne upravnice navodi se još sedam Kerumovih neunovčenih nekretnina među kojima su građevinsko zemljište u Lori nedavno procijenjene vrijednosti od 136.928 evra te zemljište u Supetru, poslovni prostor u Gružu, magacini u Zadru te oranica i pekara u Drnišu. Za zemljišta na Čiovu i u Starom Gradu na Hvaru još nije završena procjena vrijednosti.

Izvještaj stečajne upravnice uslijedilo je nakon nedavno obavljenih oglasa za prodaju Kerumovih magacina u Zadru za koje će se pisane ponude otvarati na ročištu zakazanom 6. oktobra. U dnevnom listu i na sudskim stranicama oglašena je prodaja četiri magacina od ukupno desetak kvadrata koja će se prodavati po početnim cijenama od 2.289 do 2.522 evra.

Nekretnina će se prodavati u stečajnom postupku prikupljanjem pisanih ponuda, a u slučaju da dva ili više ponudilaca daju jednaku pisanu ponudu provešće se javna aukcija po pravilu "ko da više", navodi "Jutarnji list". Prodaja se obavlja po pravilu viđeno-kupljeno, što isključuje sve naknadne prigovore kupaca, ističe se u oglasu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije