Tržište

Pratite nas na Google news

Kina odgodila kaznene tarife na američke automobile

Kina odgodila kaznene tarife na američke automobile
Foto: N.N. | Kina odgodila kaznene tarife na američke automobile
Srna

Kineska Vlada saopštila je da će odgoditi planirane kaznene tarife na američke automobile i drugu robu nakon što je postignuta "prva faza" trgovinskog sporazuma sa Vašingtonom.

Vašington se saglasio da odgodi planirane tarife na kinesku robu u vrijednosti od 160 milijardi dolara i da na pola smanji već uvedene takse.

"Kina se nada da će sarađivati sa SAD na osnovu jednakosti i uzajamnog poštovanja kako bi se odgovorilo na međusobne zabrinutosti i promovisao stabilan razvoj kinesko-američkih ekonomskih i trgovinskih odnosa", navodi se u saopštenju Vlade Kine.

Američki trgovinski predstavnik Robert Lajthajzer rekao je da se, prema sporazumu koji je postignut 13. decembra, Kina obavezala da kupi proizvode sa američkih farmi u vrijednosti od 40 milijardi dolara u naredne dvije godine.

On je dodao da je Kina, takođe, obećala da će prekinuti dugogodišnju praksu pritisaka na kompanije da daju svoju tehnologiju kao uslov za pristup tržištima.

Peking je danas planirao da uvede takse od 25 odsto na američke automobile čime bi takse bile ukupno povećane na 40 odsto, navodi AP.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije