Tržište

Ko im preporuči dobrog radnika - plaćaju 1.300 evra

Ko im preporuči dobrog radnika - plaćaju 1.300 evra
Foto: Ilustracija | Ko im preporuči dobrog radnika - plaćaju 1.300 evra
N.N.

Zagrebačka firma Serengeti ima specifičan odnos prema radnicima, a sada imaju i ponudu za onoga ko im preporuči dobrog i vrijednog radnika.

Ova kompanija se bavi razvojem kompleksnih preduzetničkih poslovnih aplikacija, uglavnom za vodeće proizvodne kompanije u svijetu, od ponajvećeg proizvođača opreme za zavarivanje za kojeg programiraju robotsku ruku, do lidera u solarnoj industriji baterijama i glavnih aktera u sektoru logistike.

Njihovi su stručnjaci zaduženi za cijeli proces od prijedloga za poboljšanje poslovanja do projektovanja sistema i programiranja rješenja, a broj im je od početka godine narastao od 60 na više od 100, a do kraja godine trebalo bi ih biti više od 120, kažu u kompaniji, a prenosi Poslovni dnevnik.

Iako posluju uglavnom s evropskim kompanijama, njihovi radnici rade odavde, bilo iz kancelarija u Zagrebu, bilo od kuće ili u kombinaciji, dakle bez potrebe odlazaka u inostranstvo.

"Nama zaista nije cilj zaposlene držati u kancelarijama noćima, na raznim hackatonima kao što to rade startapi. Naš idealni zaposleni je situirani odrasli zreli developer/ica sa značajnim iskustvom koje može upotrebiti u složenim projektima za klijenta", kaže o odnosu s radnicima osnivač i direktor Serengetija Goran Kalanj.

Plate su uglavnom, ocjenjuje direktor, kompetitivne, na nivou tržišta ili više, po nekim podacima u softverskom su segmentu u Top 50 najboljih u 2017. prema najvećoj prosječnoj plati u odnosu na broj zaposlenih. Prihodi kompanije lane su bili 20,5 miliona kuna i u odnosu na 2016. veći su za 66 odsto, bruto dobit bila je 1,7 miliona, dok je plan za ovu godinu postići 37 miliona kuna prihoda i višestruko povećanje dobiti. Izvoze više od 50 odsto prihoda.

U traženju kvalitetnih zaposlenih sada su otišli i korak dalje. Ove su godine pokrenuli interni konkurs, među zaposlenima, kako bi ih podstakli da dovedu nove provjerene kadrove i nagradili ih za trud. Istakli su da će onaj ko preporuči dobrog i vrijednog developera dobiće do 10.000 kuna u gotovini.

Sada to proširuju na sve u Hrvatskoj.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije