Tržište

Koje piće je najprodavanije u Rusiji

Koje piće je najprodavanije u Rusiji
Foto: Pixabay | Koje piće je najprodavanije u Rusiji

MOSKVA - Pivo je postalo najprodavanije alkoholno piće u 2020. godini u najvećim ruskim trgovinskim lancima, dok vino i votka nisu ušli ni među 50 najpopularnijih proizvoda, prenosi TASS prema studiji koju je sprovela platforma CheckScan.

"Najpopularniji alkohol među Rusima tokom 2020. godine bila su piva, koja su se stalno nalazila među Top 10 najprodavanijih proizvoda. U poređenju sa pivom, votka i vino praktično nisu bili traženi“, rezultat je istraživanja CheckScan, prenosi agencija.

TASS navodi da je ChekScan proučio približno 280.000 računa u najvećim prodavnicama alkoholnih pića "Krasnoe & Beloe" i "Bristol" tokom 2020. godine u svim ruskim saveznim okruzima

"Votka nikada nije ušla u Top 50 najprodavanijih pića, a vino je u Top 100", navodi se u ovoj studiji, dok su istovremeno, među najpopularnijima često bili bezalkoholni proizvodi.

U februaru su cigarete bile najprodavanije u prodaji "Krasnoe & Beloe", a u periodu avgust - decembar to su bile jednokratne zaštitne maske.

U "Bristolu" je pivo bilo lider u prodaji od januara do jula, a od avgusta do decembra zaštitne maske.

Analitičari su u aprilu prošle godine zabeležili nagli rast prosečnog računa u ovim objektima zbog zaključavanja prouzrokovanog pandemijom Covid 19 i taj rast se nastavio tokom godine.

"Prosječni račun u najvećim trgovinskim lancima alkoholnih proizvoda rastao je tokom prošle godine, u poređenju sa početkom godine, prosječni račun je porastao gotovo dvostruko", pokazalo je ovo istraživanje.

CheckScan je osnovan 2017. godine i omogućava verifikovanim korisnicima da skladište i organizuju informacije o svojoj kupovini roba i usluga skeniranjem QR koda na kasama, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije